FOTO/VIDEO Dobrinj krasi najveći otočni mural – a to je tek početak planova koji kreću sljedeće godine

Planova je mnogo, a ono što posebno veseli jest činjenica da će naglasak biti na školskoj i vrtićkoj djeci, kojima će se kroz buduće programe otvoriti neki novi prozori u svijet.

Amsterdam, Berlin, Hanoi, London, Melbourne, New York, Oslo, Pariz – Dobrinj! Rad jednog od najdugovječnijih domaćih grafitera, zagrebačkog majstora street arta Slavena Kosanovića Lunara ne treba posebno predstavljati, a upravo Lunar potpisuje novi, najveći krčki mural, smješten na ulazu u Dobrinj. Inicijativa je potekla od Ivana Bojčića, bubnjara Leta 3 i “friškog” člana Kulturnog društva Dobrinj, a naišla je na plodno tlo u Općini Dobrinj i među mještanima, koji su i zapljeskali umjetniku pri završetku radova koji su trajali puna dva dana i jednu noć.

No, impresivni mural nije jedino što se “kuha” u Kulturnom društvu Dobrinj. Planova je mnogo, a ono što posebno veseli jest činjenica da će naglasak biti na školskoj i vrtićkoj djeci, kojima će se kroz buduće programe otvoriti neki novi prozori u svijet.

O čitavoj inicijativi, muralu i planovima za budućnost razgovarali smo s Ivanom Bojčićem, koji nam je otkrio i kako se nakon čitavog života u Rijeci odlučio preseliti u Dobrinj – i povratak u vrevu grada mu nije ni na kraj pameti.

error: Content is protected !!