Duh blagdana u Baški: Humanitarni vikend ispunjen događanjima

Sav prikupljeni prihod namijenjen je bašćanskoj ambulanti i pomoći Teu Jelenoviću, osmogodišnjem dječaku lavljeg srca iz Klimna. Uz obilje glazbe, zabave te ukusne hrane i pića, doživite čaroliju Božića te provedite vikend u Baški

Treći vikend Adventa u Baški starta već u petak, 15. prosinca. Od 17 sati, u školskoj sportskoj dvorani, u organizaciji nogometnog kluba “Vihor”, održavat će se tradicionalni humanitarni božićni malonogometni turnir “4 sela”, na kojem će sudjelovati mještani Baške, Jurandvora, Drage Bašćanske i Batomlja.

Program rezerviran za subotu odgođen je pak za nedjelju, u isto vrijeme, na istome mjestu.

“Odluka o pomicanju termina održavanja programa donesena je kao odgovor na aktualnu vremensku prognozu, koja predviđa jaku buru u subotu, 16. prosinca. Vjerujemo da će pomicanje događanja za nedjelju pružiti sigurnije i ugodnije iskustvo za sve! Veselimo se i pozivamo vas na nedjeljno druženje – uvjereni smo da će program biti vrijedan kratke odgode”, kažu organizatori.

U nedjelju s početkom u 10 sati, na Paladi je tako na raspredu pravo masterchef natjecanje u pripremi lovačkog kotlića. Impresivnih 20 prijavljenih ekipa i preko 80 natjecatelja ulazi u izazov kroz koji će odmjeriti svoje kulinarske sposobnosti i pritom se, provjereno, odlično zabaviti! Natjecanje u pripremi ove gastronomske poslastice trajat će od 10:00 do 15:00 sati, nakon čega slijedi humanitarna podjela šurlica sa gulašom. Organizatori su sudionicima osigurali osnovne namirnice, dok će natjecatelji donijeti vlastite tajne začine i demonstrirati svoje kulinarsko umijeće. Hoće li prošlogodišnji pobjednici obraniti naslov ili će nova ekipa osvojiti prestižnu titulu na najbrojnijem kulinarskom natjecanju u Baški, ostaje za vidjeti.

Neizvjesnost iščekivanja pobjednika možete razbiti uživajući u prigodnoj gastronomskoj ponudi na adventskoj kućici NK “Vihor”, gdje vas očekuju dobro poznata blagdanska jela i pića, a za najmlađe posjetitelje, uz pomoć talentirane kreativke Doris Hrabrić Šimić, organizirana je adventska radionica izrade božićnih dekoracija, koja će se održati na Paladi od 11 sati. Atmosferu na Paladi će oživjeti i uvijek fantastična grupa Fiesta, uz podršku DJ Vekyja.

U pravom blagdanskom ozračju, ove subote održat će se i već tradicionalni humanitarni božićni sajam. Na sajmu će sudjelovati KD “Šoto”, NK “Vihor” i udruga “Plavo bijeli otok”, te maleni polaznici DV “Katarina Frankopan”, koji su se, uz podršku svojih odgajateljica i roditelja, marljivo pripremali za ovu posebnu prigodu. Za ukusne gastronomske užitke pobrinut će se vješta bašćanska kuharica Romina Čubranić i Vijeće albanske nacionalne manjine općine Baška.

“Zahvaljujemo se sponzoru Porto Clubu Baška, L.J. “Kamenjarka” Baška, Mesnici “Brka” i Trgovini Krk na donaciji namirnica za kotlić, te glavnim sponzorima vrijednih nagrada za najuspješnije ekipe, Hotel Dobrovit, NK “Vihor”, Wind Watersports i Explorer M/B Baška, kao i svima koji su pomogli u izradi, onima koji pomažu u prodaji i naravno kupcima, koje pozivamo da nam se u subotu pridruže na Paladi! Sav prikupljeni prihod namijenjen je bašćanskoj ambulanti i pomoći Teu Jelenoviću, osmogodišnjem dječaku lavljeg srca iz Klimna. Uz obilje glazbe, zabave te ukusne hrane i pića, doživite čaroliju Božića te provedite vikend u Baški, okruženi atmosferom zajedništva, razigranosti i iskrenih osmijeha”, poručuju iz TZ Općine Baška.

Tradicionalno, u vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana Turistička zajednica općine Baška dijeli besplatne novogodišnje čestitke privatnim iznajmljivačima, partnerima i suradnicima. Čestitke možete preuzeti u Turističko informativnom centru TZO Baška, na adresi Kralja Zvonimira 114, radnim danom od 8:00 do 15:00 sati.

error: Content is protected !!