DUBoak: Glagoljski spomenici Dubašnice i ostavština Branka Fučića

Upravo na taj dan navršit će se 24 godine od smrti Branka Fučića, a ovo predavanje, u suradnji s Odsjekom za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci, svojevrstan je hommage cijenjenom akademiku

U Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak u Malinskoj 31. siječnja u 18 sati na rasporedu je predavanje „Glagoljski spomenici Dubašnice i ostavština Branka Fučića“.

Upravo na  taj dan, 31. siječnja navršit će se 24 godine od smrti akademika Branka Fučića, a ovo predavanje, u suradnji s Odsjekom za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci, svojevrstan je hommage cijenjenom akademiku.

Prof. dr. sc. Sanja Zubčić s Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci publiku će tako podsjetiti na veliku ulogu i važnost Branka Fučića, ne samo za Dubašnicu, već i za svjetsku slavistiku i povijest umjetnosti.

Studentice kroatistike Sena Ahmetović, Ines Briški, Natalia Došen i Ružica Andričić predstavit će glagoljske spomenike Dubašnice, a pridružit će im se i učenici OŠ Malinska Dubašnica s prof. Petricom Mrakovčić.

“Tom prilikom poslušat ćemo i neke od snimki na kojima akademik Branko Fučić govori o svom radu, a imat ćemo priliku i čuti čitanje Bašćanske ploče. Naime, malo ljudi zna da se upravo čitanje Bašćanske ploče u transliteraciji i tumačenju Branka Fučića smatra najpotpunijim i najboljim! Poznavajući skromnost akademika Fučića i njegovu ljubav prema radu s mladima, bit će to najljepši način da se prisjetimo ovoga dičnoga sina naše Dubašnice”, ističe voditelj DUBoaka Ivo Bogović.

error: Content is protected !!