[FOTO/VIDEO] “Bljak fest” je najveća gastro prevara svih vremena!

Za desert? Poderane gaće, bljak palačinke sa ciklom i slastice poput broskve s bijelom čokoladom

“Bljak fest” je najveća gastro prevara svih vremena! Kako i ne bi bila, kad iza svega stoje maškare pa pod “bljak” podvale – sve neke fine, ukusne i mirisne delicije. Omišalj je ove subote već tradicionalno “Bljak festom” na Placu privukao velik broj što domaćih ljudi s otoka, što onih koji su zbog tripica, kisele maneštre, muda od bika i krakova na bljak potegnuli s druge strane mosta.

Festival je to koji izaziva sva osjetila, pa su se na meniju (potpuno besplatnom) našli i originalni recepti restorana Rivice – Slatka broskva, Šporkic ili brusketa sa krvavicom te „Topla pijandura“. Lovci su pak zakuhali svoj gastro “problem” – „Rogi va Padeli“, a karnevalska udruga Kataroška pripremila je „Zelenu Facu“ – Zeli zo dimljenimi rebrimi, njuskami i usimi od prasca. Za desert? Poderane gaće, bljak palačinke sa ciklom i slastice poput broskve s bijelom čokoladom.

Ne zvuči privlačno, ali rekli smo odmah da je to velika prevara, jer je ipak sve navedeno “planulo” u rekordnom roku, što govori više od svih gastro opisa koje bi ovdje mogli navesti.

Na ovogodišnjem Bljak festu kuhalo je čak deset sjajnih ekipa i to redom Karnevalske udruge Babani i Omišjanski babani, restoran Rivica, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, udruga Obitelj za mlade, ribolovno društvo Zubatac, udruga „Puntarske užance“, Karnevalska udruga Kataroška, Lovačko društvo „Šljuka“ i udruga za narodne običaje Drivenik koji su uz hranu s ponosom predstavili i Drivenik Brewery pivovaru.

Uz grupu Fortunal i svirače iz Drivenika te feštare iz Novog Vinodolskog, za odličnu atmosferu se pobrinuo i Šajeta kao voditelj i glavni degustator programa.

Na Bljak festu (časna riječ!) nije nastradao niti jedan ljubitelj gastronomije, a da se u Omišlju ove subote zaista fino jelo svjedoči i naša foto galerija i video prilog.

Bljak Fest Omišalj

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!