„Dobrinjštinu pasaj i Kivni se utoćaj” ponovo vodi u jednu od najljepših otočnih šenji

Dužina staze je oko 15 km te nije zahtjevna. Predviđeno trajanje šetnje je 4-5 sati

Udruga sportske rekreacije „Kivna“ dana 29.10.2023. sa početkom u 10,00 sati iz Klimna (na Rivi) vas ponovno vodi u šetnju pod nazivom „Dobrinjštinu pasaj i Kivni se utoćaj“. Šetnja kreće iz Klimna te nas uz blagi uspon vodi starim kolnim šumskim putem do Županja.

“Preko Županja i Polja spuštamo se do uvale Murvenica u Šilu te posjećujemo ostatke bizantske utvrde (rimske vile) sa kojeg se pruža predivan pogled prema Crikvenici i rivijeri. Nastavlja šetnicom kroz Šilo, najveće naselje u Općini Dobrinj i srce turizma ovog kraja.

Zanimljivosti koje ćemo uz predivan krajolik vidjeti putem: veliki i stari hrast, prilika za slikanje dok ga pokušavate obujmiti; uvala Murvenica; ostaci Rimske vile; mural na pješčanoj plaži u Šilu, posvećen trajektu Bodulka i prvoj trajektnoj liniji na Jadranu, Šilo-Crikvenica; mjesto gdje je potopljen grčki brod Peltastis”, najavljuju organizatori i dodaju:

Po dolasku u Klimno tko želi može se okupati, članovi udruge Kivna sigurno hoće!

Vođena šetnja je besplatna za sve sudionike uz obaveznu prethodnu prijavu. Po dolasku u Klimno organiziran je ručak na igralištu za svih – obavezna je prethodna najava i kotizacija u iznosu od 6,00 Eur.

Dužina staze je oko 15 km te nije zahtjevna. Predviđeno trajanje šetnje je 4-5 sati. Treba se prikladno obući i obuti te obavezno ponijeti zaštitu za sunce i dovoljno tekućine. Hoda se na vlastitu odgovornost.

Kontakt za prijavu: mobitel: 091/231-0979 Iva Lončarić Tićak ili e-mail: udruga.kivna@gmail.com

 

error: Content is protected !!