DEEP-SEA e-biciklijada Krk – Malinska – Krk starta ove subote, prijave u tijeku

U sklopu biciklijade predviđen je i posjet novootvorenom Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak, kao i ručak i druženje u Restoranu Noštromo Malinska

Udruga Moj otok u subotu, 11.  lipnja organizira DEEP-SEA e-biciklijadu, u sklopu projekta „Development of Energy Efficiency Planning and Services for the Mobility of Adriatic MARINAs” – financiranog kroz Interreg V-A Italy-Croatia CBC program.

Okupljanje i prijave na rasporedu su od 9.30 sati, a start u 10 sati ispred Ponikava u Krku, Vršanska ulica 14. Predviđena dužina trase je 24 kilometra, na relaciji Krk – Malinska – Krk, a sudjelovanje, oprema i ručak su besplatni za sve sudionike. Biciklisti će voziti električne bicikle iz Bike Sharinga – Krk bike, no dobrodošli su i svi s vlastitim električnim biciklima. U sklopu biciklijade predviđen je i posjet novootvorenom Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak, kao i ručak i druženje u Restoranu Noštromo Malinska u 13.00 sati.

Ponikve osiguravaju besplatno 20 električnih bicikala, a obavezna je rezervacija do 10. lipnja putem sljedećeg linka: DEEP SEA E-biciklijada Krk-Malinska-Krk.

Aktivnosti projekta „Development of Energy Efficiency Planning and Services for the Mobility of Adriatic MARINAs” povezane su s borbom protiv klimatskih promjena i primjenom energetske održivosti u mobilnosti, posebno u nautičkom sektoru i obalnoj mobilnosti kroz promociju sigurne i čiste energije i održive mobilnosti.

“U subotu 11. lipnja 2022. godine organiziramo „DEEP SEA E biciklijadu Krk-Malinska-Krk“. To je naš doprinos razvoju cikloturizma, e-mobilnosti i aktivnog odmora na otoku Krku, a cilj biciklijade je promocija destinacija te dodatna turistička ponuda u predsezonskom i posezonskom razdoblju”, ističu organizatori.

error: Content is protected !!