Danas starta akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021”

U svim redovnim stanicama za tehnički pregled akcija počinje danas i traje do sljedećeg ponedjeljka

Sedmodnevna preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021” počinje danas u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila na području Hrvatske. Akcija se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, najavljuje portal o kulturi i sigurnosti prometa Žmigavac (www.zmigavac.hr).

Kao što nam je svima poznato, motocikli i mopedi su, kao i sva ostala vozila L kategorije, posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu. Dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila. Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Vlasnici vozila se u akciju uključuju dobrovoljno, a fokus je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehnički pregled sa ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. U sklopu akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti te uputiti u ovlašteni servis. Besplatni pregled vozila u akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled. Od akcije su izuzeta vozila koja u sljedečih tjedan dana moraju proći tehnički pregled i registraciju.

Prvih 1.500 vozača koji će sudjelovati u akciji na poklon će dobiti sprej za podmazivanje lanca.

error: Content is protected !!