Članovi UABiA otoka Krka uredili spomen područje na Ricompu

Iz gotovo svih podružnica Udruge antifašitičkih boraca i antifašista otoka Krka okupilo se dvadeset članova sa škarama, rankunima, vilama i motornim pilama na radnu akciju uređenja

Članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka iskoristili su vikend iza nas za akciju uređenja spomen područja na Ricompu u Puntu. Na “meti” je bilo čišćenje zaraslih maslina i krčenje korova uokolo spomenika poginulim Linu Bolmarčiću, Ivanu Muževiću i Antonu Žicu.

“Iz gotovo svih podružnica Udruge antifašitičkih boraca i antifašista otoka Krka okupilo se dvadeset članova sa škarama, rankunima, vilama i motornim pilama na radnu akciju uređenja, a ujedno i lijepog druženja u prekrasnom danu i prekrasnom pogledu na puntarsku uvalu. Konačno će masline zarasle u šikari moći prodisati punim plućima, a nadam se na jesen dati nakon puno godina plodove koje će biti povod za druženje u njihovom branju”, rekao je predsjednik UABiA otoka Krka Darko Fanuko.

Akcija je završena druženjem u lovačkom domu Jastreb, gdje su vrijedni članovi podružnice Punat pripremili okrijepu.

O životu i dramatičnim posljednjim danima trojice mladića koji su na ovome mjestu izgubili život možete pročitati OVDJE.

 

error: Content is protected !!