Na Krku uhvaćen rekorder s 2,91 promila alkohola u krvi

Najveća koncentracija alkohola od 2,91 g/kg  izmjerena 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen 19. ožujka oko 2,35 sati na području otoka Krka

Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 21 prometna nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.

Što se tiče teško ozlijeđenih osoba, izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer oko 17,15 sati na otoku Rab. Do prometne nesreće na način da je 44-godišnji hrvatski državljanin upravljajući mopedom marke „Piaggio 50“, riječkih registracijskih oznaka uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u nogostup te pao na kolnik.  Zbog zadobivenih ozljeda prevezen je u KBC Rijeka.

Nadalje, prometna policija  je i  ovog  vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području ove Policijske uprave te zabilježila sveukupno 265 prometnih prekršaja.

Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine ukupno 42, zabilježeno je 39 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava te još 137 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 92 km/h  izmjerena je u petak, 18. ožujka oko 18,11 sati kada je 27-godišnji vozač osobnog vozila marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka na području Preluka prekoračio dozvoljenu brzinu, krećući se navedenom brzinom unatoč ograničenju od 60 km/h. Vozaču je uručena obavijest o počinjenom prekršaju te mu je izrečena novčana kazna od 1000 kuna.

Najveća koncentracija alkohola od 2,91 g/kg  izmjerena 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen 19. ožujka oko 2,35 sati na području otoka Krka. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, vozač će biti sankcioniran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

error: Content is protected !!