”Čisto more i obala 2022.”: Pomorska policija pomogla čistiti uvale na Vozu i Sv. Marku

U akciji su sudjelovali članovi Županijskog operativnog centra za zaštitu mora, učenici Pomorske škole Bakar, djelatnici ”Dezinsekcije” te ronioci  Ravnateljstva civilne zaštite, kao i više plovila

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja, u petak  je provedena akcija čišćenja mora, obale i podmorja pod nazivom ”Čisto more i obala 2022.”

Akcija je provedena na području sjeverozapadne i jugozapadne strane otoka Sv. Marko, uvale Voz na Krku i okolnim uvalama. Riječ je o mjestima kojima je teško ili nemoguće pristupiti kopnenim putem, a spomenuta akcija se provodi od 2011. godine .

U akciji su sudjelovali članovi Županijskog operativnog centra za zaštitu mora, učenici Pomorske škole Bakar, djelatnici ”Dezinsekcije” te ronioci  Ravnateljstva civilne zaštite, kao i više plovila: brza ekološka brodica EKO13/4, ekološki brod EKO 2000, brod Lučke kapetanije Rijeka, Marco Polo, školski brod Pomorske škole u Bakru te ophodni brod Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka P-209 čija posada je osiguravala mjesto provođenja akcije.

Cilj akcije je bio izvlačenja otpada iz mora te smanjivanja negativnog utjecaja otpada na morska staništa što je uspješno provedeno.

 

error: Content is protected !!