Trijumf treći put za redom: Grad Krk je (i dalje) najbolji hrvatski grad za život!

Čak šest gradova – Krk, Rovinj, Cres, Labin, Sveta Nedjelja i Virovitica, uspjelo je u ovogodišnjem izboru obraniti titulu najboljega

Grad Krk ponovo je trijumfirao u izboru najboljeg hrvatskog grada – treći put za redom Krk je proglašen najboljim u ‘kategoriji svih kategorija’ – Kvaliteti života.

Na svečanosti u hotelu Wyndham Grand u Novom Vinodolskom održano je proglašenje pobjednika, u četvrtom takvom izboru portala gradonacelnik.hr, Jutarnjeg lista i Agencije Ipsos. Najbolji gradovi za gospodarstvo su Mali Lošinj, Sveta Nedjelja i Samobor, za demografiju i obrazovanje Cres, Labin i Velika Gorica, a najbolji gradovi za život su Krk, Rovinj i Varaždin. Po tri su pobjednika jer se izbor rangirao u tri kategorije – mali, srednji i veliki grad.

Čak šest gradova – Krk, Rovinj, Cres, Labin, Sveta Nedjelja i Virovitica, uspjelo je u ovogodišnjem izboru obraniti titulu najboljega, a najveći uspjeh i ove je godine ostvario Grad Sveta Nedjelja kojemu je ovo četvrta uzastopna pobjeda i naslov najboljeg srednjeg grada za gospodarstvo u zemlji. Uz to, ušli su u samo finale i u kategoriji svih kategorija – kvaliteti života, piše portal gradonacelnik.hr.

U jedinstvenoj kategoriji ‘Šampion EU fondova’ trijumfirao je Grad Virovitica, dok je u novoj kategoriji u kojoj se mjeri najveći napredak na polju izdvajanja i ulaganja u kvalitetu života titulu najboljega osvojili su Križevci.

U finale ovogodišnjeg izbora za najbolji grad plasirali su se: Krk, Hvar, Komiža, Varaždinske Toplice (mali grad, gospodarstvo), Rovinj, POreč, Umag, Dugo Selo (srednji grad, gospodarstvo), Varaždin, Pula, Krapina, Koprivnica (veliki grad, gospodarstvo), Krk, Buje, Novigrad, Komiža (mali grad, obrazovanje i demografija), Crikvenica, Poreč, Rovinj, Umag (srednji grad, obrazovanje i demografija), Čakovec, Pazin, Šibenik, Bjelovar (veliki grad, obrazovanje i demografija), Novigrad, Mali Lošinj, Supetar, Rab (mali grad, kvaliteta života), Zaprešić, Poreč, Sveta Nedelja, Labin (srednji grad, kvaliteta života), Zagreb, Čakovec, Samobor, Velika Gorica (veliki grad, kvaliteta života), Metković, Sinj, Klanjec, Sisak (najveći napredak), Beli Manastir, Petrinja, Rijeka, Zagreb (EU fondovi).

error: Content is protected !!