Paraglajder pao kod Stare Baške i teško se ozlijedio, izvlačio ga HGSS

Dolaskom prve ekipe do unesrećenog ustanovljeno je da je isti pao s paraglajdom te je zadobio višestruke ozljede sa sumnjom na prijelom kuka

U ponedjeljak 6. lipnja na području Stare Baške došlo je do nesreće u kojoj je teško stradao paraglajder. HGSS je poziv upomoć preko Županijskog centra 112 dobio oko 21, s informacijom da je riječ o ozlijeđenom stranom državljaninu koji se u trenutku poziva nalazio u blizini vrha Mali Hlam.

“Prema prvim informacijama saznajemo da je unesrećeni iscrpljen te nije u mogućnosti samostalno nastaviti kretanje. Primitkom dodatnih informacija saznajemo da se radi o ozlijedi noge. Na teren iz baze Vežica izlazi 12 članova podijeljenih u 3 ekipe s 3 interventna vozila”, izvijestili su iz HGSS-a.

Nažalost, ispostavilo se da su ozljede ozbiljnije no što se sumnjalo.

“Dolaskom prve ekipe do unesrećenog ustanovljeno je da je isti pao s paraglajdom te je zadobio višestruke ozljede sa sumnjom na prijelom kuka. Izvršena je imobilizacija Vakuum madracem, nakon čega je uslijedio transport nosiljkom UT2000 te terenskim automobilom do mjesta Stara Baška, gdje je unesrećeni predan vozilima Hitne medicinske službe. Time je ova akcija završila oko 01:45”, izvijestili su iz HGSS-a.

Foto i izvor: HGSS
error: Content is protected !!