Četvrta etapa međunarodne biciklističke utrke CRO Race starta iz Krka 29. rujna

“Grad Krk poznat je po svojoj bogatoj povijesti i kulturi te brojnim kulturnim znamenitostima, ali se iznimno ponosnimo i našom prekrasnom prirodom, zahvaljujući kojoj postajemo sve prepoznatljivije biciklističko odredište u Hrvatskoj”

Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održat će se od 26. rujna do 1. listopada 2023. te će ugostiti dvadeset biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije. U sklopu šest etapa biciklisti će, na trasi od gotovo 1.000 kilometara koja tradicionalno spaja primorje s kontinentom, proći kroz osam županija i Grad Zagreb te obuhvatiti kako već poznate, tako i potpuno nove destinacije. Posebnost ovoga izdanja je što utrka konačno dolazi i na otoke. Otok Krk je prva otočna start destinacija CRO Race utrke pa će tako 29. rujna grad Krk i krčka riva ugostiti neke od najboljih biciklista i biciklističkih ekipa današnjice.

CRO Race ne samo da značajno potiče biciklizam kao sport, već kroz naglašavanje prirodnih ljepota i kulturne baštine predstavlja Hrvatsku i pozicionira je kao jednu od najatraktivnijih cikloturističkih destinacija u svijetu. Sudeći prema atmosferi i dojmovima koji su vladali prošlih sezona, uzbuđenja neće nedostajati ni ove godine jer je sudjelovanje vrhunskih timova i biciklista idealan recept za dinamičnu utrku i neizvjesnu borbu za pobjedu.

“CRO Race predstavlja veliki i značajan projekt kako u sportskom, tako i u turističkom segmentu jer sve raskoši kontinenta i primorja predstavlja na globalnoj pozornici. Uložili smo velike napore kako bi i ovo osmo izdanje za posjetitelje i gledatelje diljem svijeta bilo jednako uzbudljivo i atraktivno. Imamo tu čast, rekao bih čak i privilegiju, da kroz ovaj jedinstveni projekt promoviramo Hrvatsku u više od 190 zemalja svijeta i na taj način doprinesemo njezinom profiliranju u poželjnu destinaciju čiji sadržaj omogućuje održivi cjelogodišnji turizam”, kaže Vladimir Miholjević, direktor tvrtke Top Sports Events, organizatora utrke.

Startovi i ciljevi etapa svima su već dobro poznate lokacije – pitoreskni gradovi, općine i županije koji željno iščekuju brojne posjetitelje i natjecatelje. Ovogodišnja prva etapa vozit će se na relaciji Primošten-Sinj (185 km), druga će ići od Biograda na Moru do Novalje (119,5 km), treća će spajati Otočac i Opatiju (133,5 km), četvrta – ujedno i najduža – Krk i Labin (191 km), Crikvenica i Ozalj bit će start odnosno cilj pete etape (188 km), a završna šesta etapa tradicionalno će se voziti od Samobora do Zagreba (159 km).

Između samih etapa, odnosno između startnih i ciljnih destinacija, gledatelji mogu očekivati dinamične i na pojedinim dijelovima tehnički zahtjevne dionice, ali i napete sprinteve u borbi za bonifikacijske sekunde. Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata, u čak 190 zemalja.

“Važnost širenja outdoor aktivnosti i ponude aktivnog odmora postala je prioritet na otoku Krku pa je uloga otoka i grada Krka kao domaćina četvrte etape međunarodne biciklističke utrke CRO Race savršen nastavak tog razvoja i odlična prilika za promociju”, rekla je Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka.

“Veliko mi je zadovoljstvo što će grad Krk biti prvi otočni domaćin ovog prestižnog međunarodnog biciklističkog događanja, koje prvi put obuhvaća i otoke. Grad Krk poznat je po svojoj bogatoj povijesti i kulturi te brojnim kulturnim znamenitostima, ali se iznimno ponosnimo i našom prekrasnom prirodom, zahvaljujući kojoj postajemo sve prepoznatljivije biciklističko odredište u Hrvatskoj. Upravo iz tog razloga svim sudionicima četvrte etape, poznate kao ‘kraljevska etapa’, želim ne samo uspješno natjecanje, već i priliku da uživaju u svim ljepotama našeg grada”, rekao je Darijo Vasilić, gradonačelnik Grada Krka.

Kao partneri projekta, uz Turističku zajednicu Grada Krka, utrci CRO Race pridružili su se Turistička zajednica općine Malinska-Dubašnica, Turistička zajednica općine Dobrinj, Turistička zajednica općine Omišalj, Turistička zajednica općine Punat, Turistička zajednica općine Baška, Turistička zajednica općine Vrbnik i Turistička zajednica otoka Krka, uz podršku Turističke zajednice Kvarnera.

Više informacija i detalje o utrci saznajte na CRO Race web stranici.

error: Content is protected !!