Na 24. malonogometnom turniru Općine Dobrinj pobjedu odnijela ekipa Šila

Nakon izuzetno uzbudljive utakmice, kakva i priliči finalu turnira, uz puno dobrih malonogometnih „poteza“ i pregršt šansi, regularni dio utakmice završio je 1:1. Pristupilo se raspucavanju kaznenih udaraca i tek nakon 5. serije dobili smo pobjednika

Malonogometni turnir Općine Dobrinj ove godine održao se na igralištu u Krasu 01. i 02. rujna uz pokroviteljstvo Općine Dobrinj i uz organizaciju nogometne ekipe Kras, odnosno Mjesnog odbora Kras.

Na ovogodišnjem turniru sudjelovalo je sedam ekipa s područja Općine Dobrinj. Turnir se odigrao u pozitivnoj atmosferi, uz brojnu publiku i odlično vrijeme. U dva dana odigralo se razigravanje u dvije skupine, polufinalne utakmice i utakmice za treće i prvo mjesto. Na turniru su sudjelovale sljedeće ekipe: Šilo, Bistro Macao, Rasopasno, Gabonjin, Kras, Sv. Vid i Tribuje.

Prva faza turnira odigravala se razigravanjem po skupinama, a prve dvije ekipe iz svake skupine plasirale su se u polufinale. Prvo polufinale odigrale su ekipe Sv. Vid i Šilo gdje je ekipa Šilo bila bolja rezultatom 3:1. Drugu polufinalnu utakmicu odigrale su ekipe Bistro Macao i Tribuje gdje je pobjedila ekipa Tribuje rezultatom 3:0.

Nakon polufinalnih utakmica, po prvi puta od kako se odigrava malonogometni turnir, usljedilo je natjecanje u gađanju prećke gola. Prećka se gađala u dva pokušaja sa 7 metara u prvoj seriji i sa 8 metara u drugoj seriji. Prijavilo se 19 izvođača, a kotizacija je bila 5 eura. Određeno je da pobjednik dobiva trofej i kotizaciju od svih prijavljenih. Nakon prve serije imali smo 5 izvođača koji su ušli u drugu seriju, što znači da su imali dvije pogođene pretke iz dva pokušaja. Nakon izvođenja druge serije dobili smo pobjednika, odnosno najboljeg strijelca prećke Bruna Jerčenovića  – golmana ekipe Sv. Vid. Uslijedila je utakmica za 3. mjesto između ekipe Sv. Vid i Bistro Macao. Pobjedu je odnijela i tako osvojila 3. mjesto ovogodišnjeg turnira ekipa Sv. Vida, pobjedivši rezultatom 4:3.

U finalnoj utakmici nastupile su ekipe Šilo i Tribuje. Za ekipu Šilo nastupili su: Domagoj Grdinić, Toni Gržetić, Boris Martinčić, Raul Živković, Paolo Turčić, Dino Turčić, Muamer Avdić, Huska Avdić, Pajo Šoštarić i Đani Petrović. Za ekipu Tribuje nastupili su: Tijan Šamanić, Niko Kosić, Lovro Barbalić, Franko Pavačić, Nino Bobovdan, Renato Gržetić, Ivan Sršić, Lado Patekar, Matej Galanto i Filip Šantić. Nakon izuzetno uzbudljive utakmice, kakva i priliči finalu turnira, uz puno dobrih malonogometnih „poteza“ i pregršt šansi, regularni dio utakmice završio je 1:1. Pristupilo se raspucavanju kaznenih udaraca i tek nakon 5. serije dobili smo pobjednika 24. malonogometnog turnira Općine Dobrinj, ekipu Šilo.

Nakon svih odigranih utakmica uslijedilo je proglašenje pobjednika te dodjela trofeja. Trofeje za najboljeg igrača, golmana i strijelca turnira, te najboljeg strijelca prečke dodijelila je Anika Žegarac, predsjednica M.O. Kras. Najboljim igračem turnira proglašen je Domagoj Grdinić (ekipa Šilo), za najboljeg strijelca Sanjin Brusić (ekipa Bistro Macao) te za najboljeg golmana Renato Gržetić (ekipa Tribuje).

Pehare za osvojena mjesta uručio je načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina. Treće mjesto osvojila je ekipa Sv. Vid, drugo mjesto ekipa Tribuje dok je pobjedniku turnira – ekipi Šilo, pripala i lopta uz pehar. Na samom kraju načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina obratio se okupljenima i još jednom podsjetio na činjenicu da ni puno veće općine nemaju tradiciju održavanja malonogometnih turnira koji se na podrudju Dobrinjštine održavaju već gotovo tri desetljeća.

Po završetku natjecateljskog dijela malonogometnog turnira održano je druženje za sve posjetitelje i sudionike turnira uz domjenak do kasno u noć. Ovim putem upućujemo sve pohvale na organizaciji malonogometnog turnira nogometnoj ekipi Kras i njihovim simpatizerima. Također, veliko hvala publici koja je popratila cijeli turnir uz poruku da se vidimo i dogodine u još većem broju na nekom drugom igralištu.

Autor: Davor Feretić
Foto: Ivan Volarić

 

 

 

error: Content is protected !!