“Bilanca uspjeha 2023”: Sedam krčkih tvrtki na popisu najboljih poduzetnika PGŽ-a

Ovo jedinstveno događanje, na kojemu su dodijeljene nagrade najboljim poduzetnicima u Primorsko-goranskoj županiji, okupio je više od 200 najznačajnijih poduzetnika

Početkom rujna 2023. godine, prestižne nagrade “Bilanca uspjeha 2023.” dodijeljene su najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji.

Svečanost dodjele nagrada pokroviteljstvom Lürssen Design Centar Kvarner, podržana je i od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Primorsko-goranske županije, gradova, općina s područja Primorsko-goranske županije, Hrvatske gospodarske komore, Obrtničke komore PG županije, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Turističke zajednice grada Opatije te je predstavljala značajno priznanje i proslavu poduzetničkog uspjeha.

Na temelju godišnjih financijskih izvještaja, koje su poduzetnici dostavili FINA-i radi javne objave, prikupljeni su podaci o deset najuspješnijih poduzetnika u svakoj lokalnoj jedinici Primorsko-goranske županije, prvenstveno rangiranih prema prihodu. Osim prihoda, povjerenstvo koje je formirano u tu svrhu također je uzelo u obzir dodatne pokazatelje poput EBITDA marže, prihoda od prodaje inozemstvu i bruto investicija u novu dugotrajnu imovinu.

Ovo jedinstveno događanje, na kojemu su dodijeljene nagrade najboljim poduzetnicima u Primorsko-goranskoj županiji, okupio je više od 200 najznačajnijih poduzetnika te je imao i veliki odjek na našem otoku, jer su iz svih lokalnih općina iznjedrili uspješni poduzetnici.

Dobitnici ovih prestižnih nagrada sa otoka Krka su:
• Ugostiteljstvo i prijevoz OLEANDER, Vanes Dekanić, Općina Baška
• Turistička agencija „ŠILOTURIST“, Dragan Brnić, Općina Dobrinj
• G.P. KRK D.D., Grad KRK
• TRGOVINA KRK D.D., Općina Malinska-Dubašnica
• HOTELI NJIVICE d.o.o., Općina Omišalj
• MARINA PUNAT d.o.o., Općina Punat
• GOSPOJA, Poljoprivredna zadruga, Općina Vrbnik

Cijeli program imao je i humanitarni karakter pa je tako dio prihoda od ulaznica te cjelokupni prihod od humanitarne aukcije sportskih predmeta najpoznatijih hrvatskih sportaša koje donira ACI, čime je obilježio 40 godina uspješnog poslovanja, izravno uplaćen Centru za pružanje socijalnih usluga djeci bez roditelja i bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Izvor“ u Selcu.

error: Content is protected !!