Cappelli o turističkim brojkama Krka: Ovo su izvrsni rezultati koji su nadmašili naša očekivanja

Krk je ušao i u najbolje turističke sredine u Hrvatskoj, prema apsolutnim brojkama noćenja. Kako je objasnio ministar turizma Gari Cappelli, hrvatski „top pet“ čine Rovinj, Krk, Medulin, Lošinj i Crikvenica.

Gotovo polovicu ukupnog broja noćenja iz proteklog vikenda na Kvarneru ostvario je otok Krk, koji ima i najbolji omjer prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg rezultata – gotovo 70 posto u odnosu na lanjsku godinu, kada se uspoređuje posljednji lipanjski vikend.

Time je Krk ušao i u najbolje turističke sredine u Hrvatskoj, prema apsolutnim brojkama noćenja. Kako je objasnio ministar turizma Gari Cappelli, hrvatski „top pet“ čine Rovinj, Krk, Medulin, Lošinj i Crikvenica.

– Ovo su doista izvrsni rezultati, koji su nadmašili naša očekivanja. Mi smo računali na oko 35 posto od prošlogodišnjeg rezultata u sezoni, a velik broj sredina već je prošao 50 posto. Sjeverni Jadran i Istra sada prednjače u Hrvatskoj, a po tipovima smještaja tu su kampovi koji se kreću i do 70, čak i 80 posto lanjskih brojki. U Istri boravi oko 80 tisuća turista, a na Kvarneru nešto manje od 70 tisuća, kazao je Cappelli za portal bodulija.net.

error: Content is protected !!