Broj novooboljelih tijekom prethodnog tjedna bilježi značajan pad od 70,68 posto

Ravnatelj Mićović je istaknuo kako možemo biti zadovoljni postotkom cijepljenih od 77 posto odraslog stanovništva, odnosno 65 posto ukupnog stanovništva

U blagdanski tjedan ulazimo s optimizmom i povratkom u tzv. staro normalno, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović.

Izvijestio je kako danas bilježimo sedam novooboljelih, dok su 174 osobe ozdravile te je broj aktivnih slučajeva smanjen na 1708. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 224 uzoraka, što čini udio od 3,13 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka. S današnjim danom, u KBC-u Rijeka liječi se 55 hospitaliziranih pacijenata, a dvije osobe nalaze se na respiratoru.

6 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena te 1 sa liburnijskog područja.

Broj novooboljelih tijekom prethodnog tjedna bilježi značajan pad od 70,68 posto. Prosječno je hospitalizirano 57 pacijenata, a uglavnom se radi o pacijentima kod kojih je zaraza otkrivena kao rezultat pretraga prilikom prijema na hospitalizaciju iz drugih zdravstvenih razloga.

Ravnatelj Mićović je istaknuo kako možemo biti zadovoljni postotkom cijepljenih od 77 posto odraslog stanovništva, odnosno 65 posto ukupnog stanovništva, ali i velikim brojem testiranja koje provodi NZZJZ Primorsko-goranske županije.

Tijekom petog vala kojeg karakterizira omikron varijanta virusa preminulo je 110 osoba, što iznosi 13 posto ukupno umrlih tijekom pandemije u  PGŽ-u, rekao je ravnatelj i dodao kako je  tijekom petog vala zaraženo 105.697 osoba odnosno 44,56 posto od ukupno zaraženih tijekom cijele pandemije. Također, stopa smrtnosti u PGŽ-u na 100 tisuća stanovnika iznosi 308,06 osoba, dok je hrvatski prosjek 403,36 osobe. Ukupno je tijekom pandemije u PGŽ-u preminula 821 osoba.

error: Content is protected !!