Policija: Predložite nam lokacije za 24-satnu akciju nadzora vozača

Izabrat će se one lokacije koje su pogodne za 24-satnu akciju nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga. Navedeni 24-satni nadzor provest će se od 7. do 8. svibnja 2022. godine

Pozivamo građane da od danas, 11. travnja do 21. travnja (četvrtak) predlože lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor vozača koji upravljaju vozilima pri utjecaju alkohola i droga na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske.

S naznakom  „Prijedlog lokacije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga“,  građani u navedenom vremenu mogu dostavljati svoje prijedloge  na adresu elektroničke  pošte:  primorsko-goranska@policija.hr.

Zaprimljeni prijedlozi bit će razmotreni te će se izabrati one lokacije koje su pogodne za 24-satnu akciju nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga. Navedeni 24-satni nadzor provest će se od 7. do 8. svibnja 2022. godine.

Naime, kombinacija konzumiranja alkohola i/ili droga, a potom upravljanje vozilom jedan je od glavnih čimbenika koji utječe na sigurnost u prometu. Ovakve akcije su nužne i imaju za cilj ne samo kažnjavati vozače u prometu pod utjecajem alkohola i droga, već utjecati na svijest vozača o tome da alkohol i upravljanje vozilom ne idu zajedno te mogu izazvati teške i trajne negativne posljedice.

Stoga policija poduzimanjem ove vrste akcija te u suradnji s građanima nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na cestama, a samim time smanjiti mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Podsjećamo, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak je prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 700,00 sve do 20.000,00 kuna, a za razinu alkohola iznad 1,5 g/kg propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

error: Content is protected !!