Božićna priča u Omišlju i Njivicama: Čarobni svijet orašara, koncerti i otvorenje jedinog krčkog klizališta

Jedino klizalište na otoku Krku bit će otvoreno do 9. siječnja 2022. godine. Bez obzira jeste li vješti na ledu ili tek početnik, svakako preporučamo da bar jednom isprobate klizanje, jer jedno je sigurno, odlično ćete se zabaviti

U Omišlju i Njivicama svako godišnje doba ima svoju posebnu priču, a kraj ove godine bit će u znaku jedinstvene božićne priče.

“Raznoliki program podijeljen je na nekoliko tematskih lokacija koje su dobile novu, živahnu božićnu dekoraciju i rasvjetu koja će, nadamo se svim posjetiocima dugo ostati u sjećanju.

Početak te priče je 27. studenog u centru Omišlja kada će se održati tradicionalno paljenje 1. adventske svijeće uz nastup župnog zbora i solista. Program se nastavlja istu večer u Društvenom domu Omišalj gdje u 19:00 sati koncertom Matije Cveka & The Funkensteins otvaramo sezonu klizanja”, najavljuje direktorica TZ Općine Omišalj Andrea Orlić Čutul.

Jedino klizalište na otoku Krku bit će otvoreno do 9. siječnja 2022. godine, a radno vrijeme do 23. prosinca je radnim danom od 17:00 do 20:00 sati, vikendom od 12:00 do 20:00 sati. Tijekom školskih praznika, točnije od 27. prosinca pa do zatvaranja, klizalište će raditi svakog dana od 12:00 do 20:00 sati. Cijena klizaljki je 20 kuna/sat. Bez obzira jeste li vješti na ledu ili tek početnik, svakako preporučamo da bar jednom isprobate klizanje, jer jedno je sigurno, odlično ćete se zabaviti.

“Spomen-park u Omišlju centar je naše božićne priče. Uz prigodnu ugostiteljsku ponudu tu ćemo se družiti s Djedom Božićnjakom, a petkom i vikendom sve do 24. prosinca ovdje će se odvijati zanimljiv koncertni program uz Coffee shop bend, The Elephant in the room i Loose trio bend. Božićnu idilu upotpunit će koncerti Pjevačkog zbora mladih „Josip Kaplan“ te Marka Tolje.

U našu se priču uključio i kamp Omišalj pa će se od 10. do 12. prosinca održati Omijev adventski vikend uz Djeda Božićnjaka i DJ-a te uz primamljivu gastro ponudu za sve posjetioce i goste. Njihovu posebnu blagdansku ponudu mobilnih kućica možete provjeriti na www.campingomisalj.com. Ulaz u kamp je slobodan”, kaže direktorica Orlić Čutul.

Čarobni svijet orašara, veliko božićno drvce, prigodno dekorirani photopoint te raskošna dekoracija s tisuće lampica duž Ribarske obale u Njivicama, tik uz more, oduševit će sve posjetioce u zimskoj šetnji Njivicama.

Neće nedostajati ni glazbe, pa će se božićni koncert Zbora Concordia discors održati ispred župne crkve u Njivicama, a u Društvenom centru Kijac 6. prosinca nas očekuje tradicionalni doček Sv. Nikole i podjela poklona te 23. prosinca predstava za djecu Božićna priča kazališne produkcije Scena Gorica.

“Našim stanovnicima i gostima preostaje da ispričaju svoju božićnu priču i podijele je s nama putem #visitomisaljnjivice ili #božićnapriča2021”, kažu iz Turističke zajednice.

Detaljan adventski program dostupan je na web stranici TZO Omišalj:

error: Content is protected !!