Bodulska kašeta – drugo izdanje sajma Hrvatskog otočnog proizvoda na otoku Krku

Zadaća sajma je zainteresirati nove male otočne proizvođače na sudjelovanje u projektu, povezati postojeće proizvođače s potencijalnim budućim suradnicima, kao i predstaviti domaćim i inozemnim posjetiteljima bogatu, a često nevidljivu ponudu hrvatskih otoka

U gradu Krku, od 25. do 27. lipnja 2021. godine, ispred Veloga parka održat će se drugi sajam Hrvatskog otočnog proizvoda, kojeg, pod motom Bodulska kašeta, organizira udruga proizvođača Poslovni klaster Hrvatski otočni proizvod.

Cilj ovog sajmenog događanja je promocija izvornih, autohtonih otočnih proizvoda i suvenira koji su nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod, a koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, ali i poticanje razvoja otočne proizvodnje.

Još jedna od zadaća sajma je zainteresirati nove male otočne proizvođače na sudjelovanje u projektu, povezati postojeće proizvođače s potencijalnim budućim suradnicima, kao i predstaviti domaćim i inozemnim posjetiteljima bogatu, a često nevidljivu ponudu hrvatskih otoka. Tako se na našim otocima proizvode sir, med i ulje, konzervirana i sušena riba i fine riblje paštete, džemovi, vina, likeri, slastice, autohtoni suveniri, nakit, predmeti od vune, narodne nošnje, bokobrani za barke i brodove, prirodna kozmetika, edukativne slikovnice, predmeti finog obrta od maslinova drveta i od kamena te još mnogo toga.

Stoga, organizatori ovog svakako vrijednog događanja kojem su pokroviteljsku podršku pružili Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica grada Krka, pozivaju sve da im se pridruže i razgledaju što su sve priredile vrijedne ruke naših otočana s nekoliko hrvatskih otoka.

 

Program Bodulske kašete:

 

Petak, 25. lipnja

12.00, otvorenje sajma; pozdravni govori uzvanika i organizatora

10.00 – 23.00, izlaganje HOP proizvoda

18.00, radionica filcanja vune u hidrolatu lavande, Ruta Wool & Design, Cres

 

Subota, 26. lipnja

10.00 – 23.0, izlaganje HOP proizvoda

19.00, radionica filcanja vunenih ovčica s domaćim ručno rađenim sapunom od lavandina, OPG Jasminka Gršković, Krk

 

Nedjelja, 27. lipnja

10.00 – 23.0, izlaganje HOP proizvoda

23.00, zatvaranje sajma

error: Content is protected !!