Nakon 17 godina, časopis Žmigavac dobio i web izdanje: zmigavac.hr

Časopis o kulturi i sigurnosti prometa nakon 100 brojeva ušao je u novu eru. Digitalnu

Časopis o kulturi i sigurnosti prometa Žmigavac nakon 17 godina i 100 brojeva ušao je u novu eru. Digitalnu eru. Pokrenut je portal Žmigavca (www.zmigavac.hr) koji će svakodnevno biti uz čitatelje i donositi vijesti i zanimljivosti iz svijeta prometa.

Jedinstveni časopis o prometnoj kulturi i sigurnosti prometa zajednički je projekt Autokluba Rijeka i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije odnosno Primorsko-goranske županije. Izlazio je kao prilog Novog lista svaka dva mjeseca, a pokretanjem digitalnog izdanja, Žmigavac će u tiskanom izdanju izlaziti četiri puta godišnje (ožujak, lipanj, rujan i prosinac). Izdavački savjet Žmigavca kojim predsjeda dr.sc. Hrvoje Baričević stava je da je kombinacija digitalnog i tiskanog izdanja u ovom periodu najbolja kombinacija.

Dr.sc. Hrvoje Baričević povodom izlaska Žmigavca još je jednom podsjetio na važnost časopisa.

“Stručni članci iz ove već etablirane tiskovine primarno imaju za cilj iznošenje korisnih informacija o sigurnosti prometa i prometnoj kulturi na afirmativan i popularan način. Ova edicija je stoga pravo mjesto za iznošenje širokih spoznaja o svim segmentima prometne sigurnosti od strane priznatih autoriteta i stručnjaka, kao i svih drugih sudionika u prometu. Njihova znanja i iskustva čitateljstvu mogu odaslati važne poruke i savjete o mnogim krucijalnim čimbenicima prometne sigurnosti, pa i doslovno ponuditi odgovore: kako preživjeti na našim cestama!?

Osim toga, u Žmigavcu se iznose i novosti iz auto industrije, izgradnje cestovne infrastrukture, izmjene zakona i propisa, preventivnog rada s mladeži i drugog. Dominantno su to teme koje obrađuju problematiku koja su fokusirana na sigurnost i kulturu u prometu u našoj regiji. Kada je riječ o konzumentima, ovaj časopis izravno je okrenut prema širokom čitateljskoj populaciji bez obzira na razinu prometnog odgoja i stupanj obrazovanja”.

error: Content is protected !!