Advent u Krku: Koncerti Antonele Doko i Marka Kutlića kao najljepša uvertira u blagdane

Mlada vokalistica Antonela Doko i pijanistički veteran Vladimir Babin predstavit će se krčkoj publici danas, 20.12, a već sutra, u srijedu 21. prosinca krčku će publiku zabavljati Marko Kutlić

Početak posljednjeg adventskog tjedna u gradu Krku obilježit će dva sjajna koncerta – na stage polukupole pod koprivićem stižu Antonela Doko u pratnji Vladimira Babina, a potom i ljubimac publike, Marko Kutlić.

Mlada vokalistica Antonela Doko i pijanistički veteran Vladimir Babin predstavit će se krčkoj publici danas, 20.12. u 18:30 sati. Uz autorske pjesme, publika će uživati i u hrvatskim i svjetskim uspješnicama te božićnim pjesmama i evergreenima u interpretaciji ovog nagrađivanog dua.

Antonela Doko svoju karijeru započela je 2014. godine, kada je pozornost javnosti zadobila uspješnim duetom s Dinom Antonićem, u pjesmi Voli me. Ubrzo nakon, potpisuje ugovor s glazbenom kućom Croatia Records te debitira na 63. Zagrebačkom festivalu s njezinim prvim velikim hitom – pjesmom Onaj dan, koja je provela trideset tjedana na top listi Hrvatskoga radija! Iste godine osvojila je treće mjesto na međunarodnome festivalu Baltic Song Contest, održanome u švedskome gradu Karlshamnu, te održava svoj prvi samostalni koncert. 2017. godine osvaja nagradu Porin, u kategoriji Najbolji novi izvođač godine, a bila je nominirana i u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba.

Pijanist Vladimir Babin jedan je od najeminentnijih predstavnika srednje generacije hrvatskih pijanista. Njegovo glazbeno obrazovanje, kao i profesionalnu karijeru, prati čitav niz nagrada i zapaženih solističkih recitala, u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je snimio i izdao pet solističkih live albuma klasične glazbe te albume sa sopranisticom Mirellom Toić, opernim prvacima Kristinom i Robertom Kolarom, jazz tenor saxofonistom Z. Baračem i poznatom vokalnom solisticom Radojkom Šverko.

Karizmatični Marko Kutlić, jedan od sudionika kultne emisije A strana, zagrijat će krčku publiku u srijedu, 21.12. u 19:30 sati.

Jedan od najprepoznatljivijih i najboljih mladih vokala u regiji, u glazbenim je vodama od rane mladosti. Još kao dječak pjevao je u crkvenim zborovima, a kasnije je pjevao obrade pjesama poznatih svjetskih izvođača. Od 2014. godine bio je frontmen benda Pravila igre, a njihova debitantska pjesma “Nebo na mojoj strani”, objavljena godinu kasnije, zasjela je na prvo mjesto nacionalne top liste HR Top40. “Kamen na duši”, “Lijek za besane noći”, “Okovano srce”, “Pogledaj me”, “Na tvojim usnama”, “Poljubac sreće”, “Ako”, “Zagrli me” pjesme su benda Pravila igre, koje je otpjevao upravo Marko, a našle su se i na albumu “Nebo na mojoj strani”.

Nakon uspjeha s bendom Pravila igre, Marko je krenuo u samostalne vode, te je nizom uspješnih singlova oduševio domaću publiku i struku. “Budi moja noć”, “Suviše sam njen”, “Uz nju” te “Budiš me”, samo su neki od hitova kojima je osvojio obožavatelje. Svoj prvi samostalni koncert imao je u studenom 2019. godine, u zagrebačkoj Tvornici kulture, a tada je objavio i album prvijenac “U kapi tvoje ljubavi”. Na 67. Zagrebačkom festivalu osvaja prvo mjesto s pjesmom “Samo nek’ ona sretna je”, a na CMC Festivalu dobiva nagradu za Hit festivala 2021. Nastupio je i na Splitskom festivalu, gdje je osvojio drugo mjesto prema glasovima stručnog žirija te je odradio brojne koncerte diljem Hrvatske.

Marko Kutlić svakom novom pjesmom osvoji publiku i struku, a dosad je surađivao i s brojnim kolegama sa scene. Godine 2022. je održao nekoliko koncerata s Matijom Cvekom, s kojim ima duet “Zaplesala je s ljetom”, piše pjesme za sebe i druge, a njegov upečatljivi vokal već je poznat diljem Hrvatske i regije.

error: Content is protected !!