Ugrijte jesenje večeri uz „Krk na Tanjuru“ u Restoranu Vila Rova

U Malinskoj se slavi Olive Touch mjesec u organizaciji Turističke zajednice Malinska, a Restoran Vila Rova poziva sve gurmane na večeru inspiriranu maslinama u 4 slijeda KRK NA TANJURU- OLIVE TOUCH u petak, 18. listopada, i četvrtak 31. listopada.

Krk na tanjuru koncept je večere gdje restoran Vila Rova nudi gostima jedinstveno tematsko gastronomsko putovanje otokom Krkom, sastavljeno od lokalnih namirnica.

Uživajte u slow food večeri s pogledom na uvalu Malinske, u ugodnom ambijentu restorana Vila Rova. Chef Marin Pleše ove godine proglašen je Mladim Talentom 2024. od strane gastronomskog vodiča Gault & Millau Hrvatska, a za večeru pripremio je puno iznanađenja u znaku masline.

Večera će započeti s kremastom juhom od maslina, obogaćenom espumom od kefira kojeg vrijedni kuhari Vile Rova proizvode sami.

 

Toplo predjelo rezultat je višesatnog sušenja janjetine u začinskoj soli, kao i višesatnog sporog pečenja kako bi se dobio gotovo slatki janjeći ragu, serviran uz palentu.

Romb poširan u maslinovom ulju i podimljen na roštilju kao glavno jelo, oduševit će mnoge svojom mekoćom i sočnošću. Romb se prelijeva s bogatim Hollandaise umakom te prahom vrganja.

Za kraj, čeka vas slatko iznenađenje, koje je oduševilo čak i redakciju magazina Dobra Hrana, koja je prošle jeseni prenijela recept svojim čitateljima- panna cotta od masline i bijele čokolade s kandiranim taggiasca maslinama.

Cijena večere: 4 slijeda / 65,00 € po osobi

MENU:

Maslina i Kefir

Juha od zelenih maslina/ Espuma od domaćeg kefira

Palenta i Janjetina
Palenta s maslinama i timijanom / Janjeći ragu / Krema od ovčjeg sira

Romb

Romb poširan u maslinovom ulju / Tapenada od maslina i kelja / Hollandaise umak s maslinovim uljem

Panna cotta

Panna cotta od maslina i bijele čokolade /

Kandirane Taggiasca masline

Rezervirajte online na www.restoran-vila-rova.com ili telefonskim putem na +385/51 866 100.

Foto: Luka Tabako, TZ Malinska
error: Content is protected !!