8 novozaraženih danas na Krku, u županiji 87 novih slučajeva koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana nažalost je preminula još jedna necijepljena osoba sa prebivalištem iz PGŽ od posljedica COVID-19 bolesti

U Primorsko-goranskoj županiji 87 je novooboljelih osoba, a 56 je osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ-a danas iznosi 734.

58 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 9 je sa Liburnijskog područja, 8 sa otoka Krka, 5 iz Gorskog kotara te po 2 iz Crikveničko-Vinodolske regije, sa otoka Raba i Cresa i 1 sa otoka Lošinja.

U skupini radno aktivnih stanovnika je 41 novooboljeli, 38 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a 8 je osoba starijih od 65 godina. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1432 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 6.11%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 46. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi pet osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana nažalost je preminula još 1 necijepljena osoba sa prebivalištem iz PGŽ od posljedica COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan, bez obzira na trend povećanja kako broja aktivnih slučajeva, tako i broja hospitaliziranih osoba te iznosi 6.26%.

error: Content is protected !!