65 novozaraženih danas na Krku, u PGŽ-u 368 novih slučajeva koronavirusa

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je 102. Jedna osoba je, nažalost, preminula

Danas je na području PGŽ 368 novooboljelih, a 293 osobe su ozdravile. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 2974.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1844 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka iznosi 19.96%. Istoimeni udio od 20% je karakterističan za vrhunac 4 epidemijskog vala kojeg bilježimo u posljednjem tjednu listopada i početkom studenog u PGŽ.

233 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 65 sa otoka Krka, 50 iz Liburnijskog područja, 15 iz Crikveničko-vinodolske regije, 4 iz GK, te 1 sa otoka Lošinja.

Najveći broj novooboljelih, njih 235, dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika, 102 iz mlađih dobnih skupina, dok je 31 novooboljela osoba iz skupine starijih od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je 102. U jedinici intezivne skrbi KBC-a Rijeka se na respiratoru nalazi 12 osoba što je jednaki broj pacijenata kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminula 1 osoba od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan u PGŽ te iznosi 3.42%.

Zbog daljenjeg porasta broja novozaraženih, danas se održava i sjednica Stožera civilne zaštite PGŽ-a. Zaključci sa sjednice očekuju se u popodnevnim satima.

 

error: Content is protected !!