U Krku održan susret voditelja akcija “72 sata bez kompromisa”

Prijave za volonterski projekt 72 sata bez kompromisa bliže se kraju. Prijaviti se mogu svi mladi od 15 do 35 godina željni volontiranja i pomaganja svojoj zajednici

Uoči skorog početka vikenda za pamćenje organizacijski tim projekta ’72 sata bez kompromisa’ u nedjelju 3. listopada okupio je voditelje akcija. Susret je započeo svetom misom u katedrali nakon koje su veseli volonteri šetajući ulicama grada Krka dijelili letke i pozivali mlade sugrađane na prijavu. Potom je uslijedio i službeni dio u Oazi Kraljice mira, prostoru župe Krk.

Na službenom dijelu prisutni su se prisjetili glavnih obilježja projekta, njegovih karakteristika, te prošlogodišnjih akcija i rezultata. Voditeljima su predstavljene ovogodišnje dogovorene akcije kao i uloga voditelja u projektu. Zadaća voditelja je koordinacija grupe volontera koja im je dodijeljena na volonterskoj akciji. Oni moraju znati unaprijed koja im je akcija povjerena obzirom da će u četvratak 14. listopada, nakon mise otvorenja, upoznati svoje volontere s volonterskom akcijom te im podijeliti majice projekta. Također su u kontaktu i s ustanovom gdje se održava akcija, kao i s organizacijskim timom projekta.

Nakon službenog djela uslijedilo je neformalno druženje i zajednička priprema ručka gdje su se mladi međusobno više upoznali, razmijenili svoje prošlogodišnje doživljaje s projekta i očekivanja od ovogodišnjeg.

Prijave za volonterski projekt 72 sata bez kompromisa bliže se kraju. Prijaviti se mogu svi mladi od 15 do 35 godina željni volontiranja i pomaganja svojoj zajednici. Prijave se vrše ispunjavanjem obrasca na službenoj stranici projekta. Projekt će se održati od 14. do 17. listopada na 20-ak volonterskih akcija diljem otoka Krka.

error: Content is protected !!