1500 sudionika stiže u Punat: Mažoretkinje otoka Krka domaćini Državnog prvenstva mažoretkinja

Osim najboljih mažoret timova iz cijele Hrvatske, u Punat stižu i mažoret timovi iz inozemstva što je garancija za pravi plesni spektakl

Punat će ponovno, po prvi put nakon 2016. godine, biti najšarenije, najmlađe i najrasplesanije mjesto otoka Krka, a glavni i odgovorni krivac za to su Mažoretkinje otoka Krka koje su u ovo vodeće nautičko središte dovele Državno prvenstvo mažoretkinja.

Najbolji hrvatski mažoret timovi ili točnije oko 1500 sudionika Prvenstva boraviti će od 19. – 21. svibnja u Puntu, a organizator Prvenstva uz Mažoretkinje otoka Krka su Mažoret savez Hrvatske i Turistička zajednica Općine Punat.

Ovo je drugo Državno prvenstvo mažoretkinja koje se održava na Krku, odnosno u Puntu, ali prvo na kojem su domaćini Mažoretkinje otoka Krka. Prvo Državno prvenstvo održalo se u lipnju 2016. godine i upravo to Prvenstvo bilo je okidač da se pokrenu Mažoretkinje otoka Krka.

Osim brojnih mažoret timova iz cijele Hrvatske u Punat stižu i mažoret timovi iz inozemstva što je garancija za pravi plesni spektakl.

Cjelokupno Državno prvenstvo mažoretkinja održati će se na otvorenom prostoru u samom središtu Punta. Svi posjetitelji Punta moći će tri dana uživati u mažoret plesu i maštovitim koreografijama koje su pripremili brojni mažoret timovi, a bit će tu i bogatog popratnog programa.

Osim što će sudionice Prvenstva nakon dugog zimskog sna razbuditi i rasplesati cijeli Punat ovo je i odličan doprinos puntarskom, ali i cjelokupnom otočnom gospodarstvu jer se ipak radi o velikom broju osoba koje u predsezoni borave na našem Zlatnom otoku.

Foto: Državno prvenstvo mažoretkinja 2016. u Puntu / Zlatko Morić

error: Content is protected !!