U Zagrebu i na Krku snima se prvi hrvatski film o gej partizanima

Radi se o  filmu o bivšim partizanima koji su gej, a 1957. godine u političkom obračunu netko tu činjenicu o njihovoj seksualnoj orijentaciji koristi protiv njih

U Zagrebu i na otoku Krku upravo je u tijeku snimanje filma “Atmosfera”, koji je pod naslovom „Moj privatni ratni zločinac“ trebao biti snimljen još prije nekoliko godina, doznaje Nacional.

Prema dostupnim informacijama, riječ je o filmu producentice Anite Juka i redateljice Ivone Juka, koji prati dvije narativne linije: ratnu svakodnevicu na dubrovačkom području te lokalnu feštu koja se zbiva 25 godina kasnije. Obje priče povezuje motiv neobične i moćne osvete, a iako je prema prvoj ideji radnja trebala pratiti dvojicu gej branitelja iz Domovinskog rata, u konačnici je radnja ipak prebačena u Drugi svjetski rat, uz istu temu o gej partizanima.

Nacional je od nekoliko osoba upućenih u tematiku i snimanje konkretnog filma doznao da se radi o filmu o bivšim partizanima koji su gej, a 1957. godine u političkom obračunu netko tu činjenicu o njihovoj seksualnoj orijentaciji koristi protiv njih.

Poznato je također i da jednu od glavnih uloga ima Dado Ćosić, a u filmu glumi i Emir Hadžihafizbegović.

“Atmosfera” je u ožujku 2017. godine od HAVC-a dobila 3,7 milijuna kuna sredstava za snimanje, a rok za početak snimanja bio je upravo kraj 2022. godine. Točne lokacije snimanja zasad nisu otkrivene.

Foto: Screenshot YT
error: Content is protected !!