1 novozaraženi danas na Krku, u županiji 75 novih slučajeva koronavirusa

Ukupno je tijekom proteklog tjedna zabilježeno 7.285 novih slučajeva zaraze, među njima je i 1.251 učenik

Danas je 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom od ukupno testiranih 870 osoba, ozdravilo je 1.014 osoba pa se broj aktivnih slučajeva smanjio i trenutno iznosi 10.992, izvijestio je glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrica Rončević.

61 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 5 iz crikveničko-vinodolske regije, 4 sa liburnijskog područja, 2 iz GK te po 1 s otoka Krka, Cresa i Raba.

Stanje u KBC Rijeka i dalje je stabilno, premda se ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti u odnosu na jučer povećao za četiri pacijenta i iznosi 115. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi devet pacijenata, dakle jednak broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je od COVID-19 bolesti preminulo još dvoje starijih pacijenata s prebivalištem u PGŽ.

„Broj umrlih osoba u PGŽ-u tijekom petog epidemijskog vala kojeg projiciramo od 4. siječnja popeo se na 36, među njima je i 11 cijepljenih ali te osobe nisu primile takozvanu booster dozu za pojačanje zaštitnog imunološkog odgovora što bi za njih s obzirom na stariju dob bilo od izuzetnog značaja, naglasio je Rončević te dodao da je do sada u PGŽ-u booster dozom cijepljeno 26,5 posto odraslog stanovništva, a i dalje smo po obuhvatu najbolje procijepljena županija u RH. Još se uvijek ne može procijeniti jesmo li dosegli vrhunac petog vala, ali se gledajući tjednu incidenciju bilježi manji rast novooboljelih. Ukupno je tijekom proteklog tjedna zabilježeno 7.285 novih slučajeva zaraze, među njima je i 1.251 učenik.”

Kako je rekao Rončević, odvijanje nastave u školama otežano je izostancima ne samo zbog bolesti nego i mjera samoizolacije čime je trenutno obuhvaćeno 3883 učenika ili 225 razreda. Podržava se stoga uvođenje testiranja djece na tjednoj bazi jer će to smanjiti obuhvat učenika mjerom samoizolacije. Organizirat će se podjela testova roditeljima koji će sami testirati svoju djecu u ponedjeljak prije polaska u školu, naglasio je Rončević.

COVID stanje 30.1.2022.
error: Content is protected !!