Župan Komadina: Predložit ćemo da se u klupe vrate maturanti i učenici nižih razreda osnovnih škola

“Danas imamo 110 zaraženih učenika, što je dvostruko manje nego prije dva tjedna. Želim zahvaliti i Riječkoj nadbiskupiji što su uvažavajući mjere i preporuke stožera i oni odgodili neke svoje aktivnosti“

O epidemiološkoj situaciji na današnjoj press konferenciji izvijestio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović koji je naglasio da podaci o novooboljelima u proteklom tjednu govore o blagom padu, te da vjeruje kako će se taj trend i nastaviti, naročito kroz pojačano cijepljenje građana u narednim tjednima.

Dodao je da je danas u PGŽ 29 novooboljelih te 320 ozdravljenih osoba, tako da se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ danas ponovno smanjio za 294 osobe i iznosi 2441. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 163 uzoraka briseva u hitnoći u KBC-u Rijeka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je danas sličan prethodnim danima i iznosi 17,8 posto.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti je danas povećan za 3 pacijenta i iznosi 207. Na respiratoru se nalazi 10 osoba, a u Thalassotherapiji Opatija, sekundarnom Covid-19 centru PGŽ, se na liječenju trenutno nalaze 32 pacijenta.

Tijekom jučerašnjeg dana je u KBC-u, nažalost, preminulo 6 osoba od COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je sličan jučerašnjem i iznosi 9,2 posto.

Župan Komadina dodao je kako je od danas ponovno moguć rad terasa ugostiteljskih objekata, kao i trgovina odjećom i obućom.

„Kao osnivač škola predložit ćemo Stožeru da se od slijedećeg tjedna u klupe vrate učenici prva 4 razreda osnovnih škola kao i maturanti. Danas imamo 110 zaraženih učenika, što je dvostruko manje nego prije dva tjedna. Želim zahvaliti i Riječkoj nadbiskupiji što su uvažavajući mjere i preporuke stožera i oni odgodili neke svoje aktivnosti“, rekao je župan Komadina.

error: Content is protected !!