Zimska karate idila za krčke karatiste

Bijeli tepih dočekao je krčke karatiste u Fužinama na ovogodišnjem zimskom seminaru i unatoč neprestanim upozorenjima na mobitelima o nadolazećoj snježnoj “katastrofi” vrijeme je bilo baš kako treba

“Zimski karate seminar je započeo u petak 19.01. s dolaskom u Fužinarsku kuću, smještajem po sobama i kratkim sastankom nakon kojeg su krenule i prve aktivnosti. Tako smo taj dan prošli trening samoobrane gdje smo se učili obraniti od raznih napada i hvatova, šumske igre u snijegu poput tronoge utrke, potezanje konopa, kotrljanje niz brijeg, izrađivanje snjegovića i još mnogo toga. U popodnevnim satima odradili smo trening pripreme za polaganje viših pojaseva, te radionicu o zahvalnosti i svemu čemu možemo biti zahvali,a dan smo zaključili ugodnim druženjem i filmskom večeri”, kažu iz Karate kluba Krk Croatia.

Subota je krenula izrazito aktivno s potragom za blagom po cijelim Fužinama uz pomoć pomno nacrtane karte s tragovima te poligonom brzine i spretnosti koji se pokazao kao pravi test i za one najbolje. Poslije ručka i kratkog odmora karatisti su nastavili s pripremom za polaganje, nakon čega su imali radionicu o opraštanju koju su u pozorno pratili svi polaznici seminara. Poslije radionice održano je i polaganje za viša zvanja u karateu za petoro članova koji su demonstrirali svoju karate vještinu. Kao i prvu večer, dan je završio druženjem i filmskom večeri.

“Posljednji dan seminara posjetili smo crkvu Sv. Antona Padovanskog nakon čega su nam se počeli pridruživati i roditelji, a sve zbog snježne avanture koja nas je odvela do jezera Potkoš, gdje smo po putu vidjeli medvjeđe tragove, srne i prekrasnu bijelu prirodu. I s time je završio ovogodišnji zimski karate seminar.

Sve to ne bi bilo moguće bez naših voditelja i asistenata: Samuel Roksandić (Omišalj), Maja Šimičić Roksandić (Omišalj), Zara Burnić (Malinska), Matteo Mrakovčić Wernoth (Kornić), Elisabetta Stanić (Malinska), Sara Siddiqui (Rijeka), Viktor Čubrić (Krk)”, kažu krčki karatisti.

 

error: Content is protected !!