FOTO/VIDEO Orkanski udari bure na otoku Krku danas su dosezali i 180 km/h. Evo kako izgleda kad vas takav udar pogodi

Vrlo niske temperature obilježile su današnji dan – gotovo čitav otok veći je dio današnjeg dana proveo pod minusima, uz osjet hladnoće koji je pojačan olujnom i orkanskom burom dosezao i -15 Celzijevih stupnjeva.

Olujna bura s orkanskim udarima i do 180 kilometara na sat podno Velebita, ali i na području Kvarnera, Kvarnerića i otoka Krka čitavo ovo područje tijekom današnjeg je dana stavila u “crvenu” zonu. DHMZ je za subotu, ali i nedjelju izdao niz upozorenja, osobito za pomorce, ali i za sve koji se nalaze na otvorenom.

“Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom. Budite na oprezu zbog niskih temperatura koje se očekuju. Mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika”, ističu u upozorenjima iz DHMZ-a. Prema dostupnim podacima, na Krčkom mostu danas je izmjeren udar bure od 147 km/h.

Vrlo niske temperature obilježile su današnji dan – gotovo čitav otok veći je dio današnjeg dana proveo pod minusima, uz osjet hladnoće koji je pojačan olujnom i orkanskom burom dosezao i -15 Celzijevih stupnjeva. Slično nas očekuje i u noći sa subote na nedjelju, dok bi u prvim danima sljedećeg tjedna temperature mogle tek neznatno porasti.

Snagu orkanske bure snimili smo danas na Vozu i svjetioniku Maltempo na otoku Krku, gdje su udari bure mjestimično bez sumnje prelazili 180 km/h. Kako izgleda kad vas pogodi takav udar bure, pogledajte u prilogu.

error: Content is protected !!