Žene – krila i korijeni: Oda moru

Manifestacija „Oda moru” kombinira zabavu, edukaciju i aktivno sudjelovanje zajednice, naglašavajući važnost očuvanja mora za buduće generacije

U srcu prekrasnoga kaštela grada Krka, 27. travnja 2024. godine održat će se jedinstvena manifestacija pod nazivom „Oda moru“, koja će zasigurno postati nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje. U sklopu sveobuhvatne manifestacije „Žene – Krila i korijeni” ova manifestacija postavlja more kao glavnu zvijezdu pozornice, ističući njegovu važnost kao izvora života i inspiracije.

Udruga „Žene za otok“ u suradnji s lokalnim izlagačima, želi podsjetiti na moćnu prirodnu i kulturnu baštinu koju nam pruža more. Kroz raznolike aktivnosti poput čišćenja obale, izložbi umjetničkih djela, glazbe, kulinarske ponude te edukativnih elemenata, manifestacija će istražiti ljepotu i važnost mora na interaktivan način. Jedan od ključnih događaja manifestacije je volontersko čišćenje obale, gdje će se sakupljeni materijali koristiti za stvaranje velike umjetničke slike koja će kasnije biti ponuđena na aukciji čiji će prihod ići u dobrotvorne svrhe. Posjetitelji će imati priliku istražiti raznolike aspekte morskog života kroz izložbe slika, fotografija, maketa brodova i školjki, dok će poetski izrazi o moru dodati dodatnu dimenziju manifestaciji.

Glazba i zvukovi mora stvorit će atmosferu mira i opuštanja, dok će kulinarska ponuda inspirirana morskim specijalitetima, kao i kokteli inspirirani morem, zadovoljiti i najistančanija nepca.

Dekoracija će prostor pretvoriti u podvodni svijet, a prodajni i izložbeni dio nudit će ručno izrađeni nakit, slike, suvenire, kao i širu ponudu usluga članica udruge „Žene za otok”. Osim zabavnog dijela, manifestacija će sadržavati i edukativne elemente, poput info-pultova s informacijama o očuvanju mora te radionica namijenjenih djeci, kako bi se mladi naučili važnosti očuvanja morskog okoliša. „Oda moru” kombinira zabavu, edukaciju i aktivno sudjelovanje zajednice, naglašavajući važnost očuvanja mora za buduće generacije.

“Pozivamo sve ljubitelje mora i prirode da nam se pridruže na ovoj nezaboravnoj manifestaciji, gdje ćemo zajedno proslaviti ljepotu mora i pridonijeti njegovu očuvanju. Jer, kao što kažu, more je neiscrpna inspiracija koja spaja ljude i prirodu u jedinstvenu harmoniju”, kažu organizatori.

error: Content is protected !!