VIDEO Zbor i bend OŠ „Fran Krsto Frankopan“ na Glazbenim dječjim čarolijama

Unatoč nenatjecateljskom karakteru u revijalnom dijelu programa, nastup učenika bio je zapažen od strane stručnog žirija uz velike pohvale solistima, a popraćen gromoglasnim pljeskom i zadovoljstvom publike

Pjevački zbor i školski bend OŠ „Fran Krsto Frankopan“ prošloga su tjedna pod vodstvom učitelja Jurice Goja i Dane Bajčić premijerno sudjelovali na županijskoj smotri glazbenih aktivnosti “Glazbene dječje čarolije” u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.

Nastupu na smotri prethodio je višemjesečni period intenzivnih sekcijskih proba u kojem su učenici odvojeno vježbali pojedine glasove i instrumentalne dionice. Troglasne obrade izabranih pjesma od učenika su tražile znatan angažman kod kuće, to jest vježbanje vlastite pjevačke ili sviračke dionice. Iako već opterećeni redovitim školskim obavezama, zboraši i svirači su s velikim entuzijazmom prionuli na pripremu glazbenog programa na odvojenim, sekcijskim probama. Tek u posljednjim tjednima pjevači zbora i svirači benda spajali su se na zajedničkim probama u cjelovitu zvučnu sliku.

Na održanim „Glazbenim dječjim čarolijama“ zboraši i svirači prvo su u natjecateljskom dijelu programa poslušali kako zvuče zborovi koji konkuriraju za plasman na državno natjecanje u Varaždinu, a potom zapjevali i zasvirali u revijalnom dijelu programa. Nastupili su uz 16 zborova iz različitih škola diljem županije: Opatija, Rijeka, Skrad, Lovran, Ravna Gora a uz zbor „Tiramol“ kojeg okuplja udruga „Kreativni Krk“ bili su jedini predstavnici škola s otoka Krka. Unatoč nenatjecateljskom karakteru u revijalnom dijelu programa, nastup učenika bio je zapažen od strane stručnog žirija uz velike pohvale solistima, a popraćen gromoglasnim pljeskom i zadovoljstvom publike.

Uz pratnju školskog benda (klavijature – Erik Mrzljak; gitare – Mateo Crnčić, Lovro Grdinić, Valentin Karabaić; violončelo – Blaž Komljenović) učenici pjevačkog zbora predstavili su se pjesmama „Stand by me” (solisti: Ivan Jurešić, Bruno Kljaić) te “Odjednom ti” (solisti: Karmela Maglić, Ivana Ilijić) za koju su aranžman osmislile članice krčkog benda Ego3pizze (Lucija Kosić Palić, Gordana Borjanić, Dana Bajčić). Zbor broji ukupno 41 člana petih i šestih razreda, a kako su zvučale ove troglasne izvedbe možete pogledati u video prilozima.

error: Content is protected !!