Završetak opsežnih radova: Luke Baška, Porat i Glavotok u novom ruhu do kraja veljače

U tijeku je oblaganje kamenom valobranskog zida Vele rive i popločenje kamenom partera Male rive u luci Baška, gdje su preostali još samo završni radovi, postavljanje lučkog svijetla i urbane opreme

Nastavljaju se opsežni radovi u luci Porat te u luci Glavotok, objavila je Županijska lučka uprava Krk.

“Radovi na rekonstrukciji operativnog gata u luci Glavotok odvijaju se po planu i ugovorenim rokovima te će do kraja veljače 2023. luka Glavotok osvanuti u novom ruhu – sa saniranim gatom popločenim kamenim oblogama te novim bitvama i anelima”, ističu iz ŽLU Krk.

I radovi na rekonstrukciji luke Porat odvijaju se planiranom dinamikom. 1. faza, 2. uporabna cjelina rekonstrukcije luke Porat pred samim je završetkom. U tijeku je kameno opločenje šetnice te na kraju, asfaltiranje kolnika primarnog lukobrana. Završetak radova planiran je do kraja veljače ove godine.

I projekt dogradnje luke Baška, odnosno produženje primarnog (Vela riva) i sekundarnog (Mala riva) lukobrana je pri samom kraju s radovima. U tijeku je oblaganje kamenom valobranskog zida Vele rive i popločenje kamenom partera Male rive.

Preostali su još završni radovi, postavljanje lučkog svijetla i urbane opreme. Rok za završetak radova je 15. veljače 2023. nakon čega slijedi tehnički pregled i ishodovanje uporabne dozvole.

Foto i izvor: ŽLU Krk
error: Content is protected !!