Zavodu za javno zdravstvo PGŽ priznanje za digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje

“U tri godine primjene eRačuna, informacijski posrednik nas je prepoznao kao ustanovu koja zaslužuje priznanje za digitalnu izvrsnost“, istaknuo je prof. dr. sc. Vladimir Mićović, dr. med., ravnatelj NZJZ Primorsko-goranske županije

Uz ISO certifikate kojima jamče kvalitetu upravljanja javnozdravstvenom ustanovom, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije odnedavno je nositelj posebnog Premium zelenog certifikata za dokazanu digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje. Riječ je o priznanju koji je dijelom projekta servisa mojeRačun, Zeleni cerfitikat, pokrenutom s ciljem odavanja priznanja tvrtkama i organizacijama čiji je poslovni identitet zaštita okoliša i briga o zajednici u cjelini.

„Kao obveznik javne nabave uveli smo eRačun sukladno zakonskim propisima, što je bio pokretač digitalne transformacije našeg administrativnog poslovanja. U tri godine primjene eRačuna, informacijski posrednik nas je prepoznao kao ustanovu koja zaslužuje priznanje za digitalnu izvrsnost“, istaknuo je prof. dr. sc. Vladimir Mićović, dr. med., ravnatelj NZJZ Primorsko-goranske županije.

Kako doznajemo, projekt Zeleni certifikat pokrenut je 2021. godine kao kruna aktivnosti koje najveći informacijski posrednik  za razmjenu eDokumenata, servis mojeRačun, provodi još od 2014. godine u suradnji s partnerima i korisnicima promovirajući zeleno, bespapirno poslovanje i društveno odgovorno djelovanje. Inačica u Premium verziji dokaz je da je Zavod pokazao iznimne rezultate i u svom radu unutar zajednice.

„Od našeg osnutka, primarni cilj Zavoda je očuvati i unaprijediti zdravlje svih građana naše županije. U izazovnim, pandemijskim vremenima ta je uloga bila još važnija, no istovremeno smo se trudili ne zanemariti provođenje projekata kojima želimo građanima, posebice najmlađima, približiti važnost brige o zdravlju, ali i o ekologiji, održivom gospodarenju otpadom i slično. Naša uloga u društvu, prije svega, je pružiti informaciju i educirati građane kako bismo prevenirali ponašanja i situacije koje mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema“, pojašnjava Mićović.

O projektu Zeleni certifikat

Od 2014. godine servis mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a Zeleni certifikat projekt je koji je pokrenuo u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj.  Tvrtkama koje su, uz digitalnu izvrsnost, pokazale i visoku razinu društveno odgovornog poslovanja te koje ulažu u edukacije i potiču izvrsnost svojih zaposlenika, dodijeljeni su Premium zeleni certifikati. Od siječnja do danas dodijeljeno je 60 Zelenih certifikata i 41 Premium zeleni certifikat, a projekt se nastavlja i dalje s ciljem da se sve tvrtke u Hrvatskoj okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života i pozitivno utječu na okoliš i zajednicu.

error: Content is protected !!