Neslužbeni rezultati izbora: U Gradu Krku i četiri krčke općine poznati pobjednici, drugi krug u Baški i Puntu

Službeni rezultati izbora bit će objavljeni oko 24 sata od zatvaranja birališta.

U 19 sati zatvorena su birališta na otoku Krku. Osim općinskih načelnika i gradonačelnika, građani su danas birali i župana te članove Županijskih i Općinskih vijeća. Svaki glasač je dobio četiri listića, a kako bi glas bio pravovaljan, bilo je potrebno zaokružiti broj ispred samo jednog od kandidata za župana, općinskog načelnika kao i ispred naziva samo jedne liste za članove Županijskog i Općinskog vijeća.

U dvije krčke općine, Vrbniku i Dobrinju, pobjednik je praktično već bio poznat unaprijed. Naime, u Općini Dobrinj i Općini Vrbnik za mjesto načelnika prijavio se tek jedan kandidat, u oba slučaja aktualni načelnik, koji je tako već samom pravovaljanom kandidaturom praktično unaprijed postao i – pobjednik. Općinu Dobrinj tako će i u predstojećem periodu nastaviti voditi Neven Komadina, dok na čelu Vrbnika i dalje ostaje Dragan Zahija.

Nakon obrađenih 100 posto glasova poznato je da u Malinskoj slavi Robert Anton Kraljić, dok je dugogodišnji gradonačelnik Grada Krka, Darijo Vasilić, bez ozbiljnijih problema ponovo odnio pobjedu u Krku.

Najneizvjesnije je bilo u Baški i Puntu, gdje će za dva tjedna birači ponovo izaći na birališta.

Omišljanska načelnica Mirela Ahmetović (SDP), protiv koje je snage odmjerio Dean Girotto (HDZ-HNS) već prije 21 sat objavila je informaciju o premoćnoj pobjedi na izborima.

Omišalj

Malinska-Dubašnica

Punat

Baška

Grad Krk

Dobrinj

Vrbnik

Do 16.30 sati izlaznost birača na Krku u većini općina bila je veća od 30 posto (Dobrinj, Omišalj, Malinska), u dvije je općine bio veći od 40 posto (Punat, Vrbnik) dok je u Gradu Krku svoje biračko pravo iskoristilo tek nešto više od 28 posto glasača. Prednjači Baška gdje je glasalo više od 50 posto glasača.

Kako je na svojoj FB stranici objavio portal OtokKrk.org, čini se da i na Krku ima primjera kršenja predizborne šutnje. Poruka s uputama za koga bi valjalo glasati navodno je u nedjelju ujutro stigla na mobitel osobe koja je preminula prije samo 10 dana.

Državno izborno povjerenstvo objavilo je prve privemene rezultate izbora u 21 sat te će ih osvježavati svakih 15 minuta. Službeni rezultati bit će objavljeni oko 24 sata od zatvaranja birališta.

error: Content is protected !!