Zapovjednik JVP Grubišić: “Trebalo nam je pola sata da dođemo do stradalih u provaliji. Veliko hvala lokalnim ribarima na pomoći”

“Stradali su mladi ljudi, s nepunih dvadeset godina. Policija će utvrditi okolnosti nesreće, no izvlačenje je bilo izuzetno teško. To je izrazito nepristupačan teren i stoga moram reći veliko hvala lokanim ribarima koji su nam odmah priskočili u pomoć”

Dva mlada života izgubljena su, a treća je osoba ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć u 19:24 sata dogodila na samom ulazu u Staru Bašku. VW Polo riječkih registarskih oznaka kretao se u smjeru mjesta kada je, neposredno pored znaka Stara Baška, vozač izgubio kontrolu nad volanom te udario najprije o stijenu s lijeve strane kolnika, a potom sletio s ceste u provaliju. Prema neslužbenim informacijama, svi su putnici u slijetanju ispali iz automobila.

“Na mjestu prometne nesreće obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je osobno vozilo marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka po izlasku iz oštrog i nepreglednog zavoja uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, prešlo na suprotnu stranu kolnika, izletjelo izvan ruba kolnika i sletjelo u provaliju dubine između 60 i 70 metara. U navedenom vozilu nalazila su se spomenuta dvojica mladića, koji su
smrtno stradali na mjestu prometne nesreće i djevojka koja je radi pružanja liječničke pomoći prevezena u KBC Rijeka, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede”, izvijestila je policija u službenom priopćenju.

“Iako smo u prvi mah mislili da je riječ o dubini od 300 metara, u pitanju je ipak oko 70 metara oštre strmine i izuzetno nepristupačnog terena niz koji je automobil pao. Pomoć je pozvala ženska osoba koja se u trenutku nesreće nalazila u automobilu. Uspjela nas je nazvati, održavali smo kontakt cijelo vrijeme. Dva naša djelatnika krenula su se spuštati prema njoj sa ceste, a pomoć je krenula i odozdo, s morske strane. Trebalo nam je 20 do 30 minuta da je dosegnemo, a zatim smo je predali hitnoj pomoći”, kaže nam zapovjednik JVP Grada Krka Goran Grubišić.

“Stradali su mladi ljudi, s nepunih dvadeset godina. Policija će utvrditi okolnosti nesreće, no izvlačenje je bilo izuzetno teško. To je izrazito nepristupačan teren i stoga moram reći veliko hvala lokanim ribarima koji su nam odmah priskočili u pomoć”, ističe zapovjednik Grubišić.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o mladićima i djevojci koji su u Staroj Baški boravili u apartmanu.

Foto: Ilustracija/Google Maps
error: Content is protected !!