Za mališane i sve koji znaju sanjariti: spreman je program adventske bajke u Malinskoj

Na adventskoj karti otoka Krka Malinska i ove godine zauzima važno mjesto i predstavlja nezaobilaznu destinaciju

Još jedan topli razigrani advent obavijen mnoštvom lampica i praćen mirisom toplog čaja i kuhanog vina sprema se u Malinskoj i ove godine. Općina Malinska-Dubašnica, u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Malinska – Dubašnica, Interpretacijskim centrom maritimne baštine DUBoakom te Mjesnim odborom Malinska-Bogovići priprema bogat program namijenjen prvenstveno djeci no ne zaboravljajući pritom i odrasle. Na adventskoj karti otoka Krka Malinska i ove godine zauzima važno mjesto i predstavlja nezaobilaznu destinaciju.

Kao prednajava adventa, 2. prosinca u Malinsku stiže hit komedija Kazališta Gavran ”Sve o muškarcima” koja će se s početkom u 19 sati održati u školskoj sportskoj dvorani u Bogovićima. Karte za predstavu moći će se kupiti u Interpretacijskom centru DUBoak te na ulazu u sportsku dvoranu neposredno prije početka predstave.

Obilježavanje adventa u Malinskoj započet će 3. prosinca održavanjem svete mise u crkvi svetog Nikole u Malinskoj, s početkom u 17 sati, nakon čega se program paljenja prve adventske svijeće i mnoštva lampica nastavlja na Jazu. U bogatom programu sudjelovat će dječji zborovi i školska dramska sekcija, a posebnu prodajnu ponudu priprema školska zadruga dok će gastronomsku ponudu te glazbeni program ponuditi Mjesni odbor Malinska-Bogović.

Uoči blagdana sv. Nikole DUBoak, u utorak, 5. prosinca u 17h, sprema program pod nazivom ”Ususret sv. Nikoli” kada će se održati dječji koncert i besplatna radionica izrade ukrasa.

Sveti Nikola u Malinsku stiže 6. prosinca, i to, ukoliko ga nevera ne spriječi, stići će morem do Jaza gdje mu spremamo doček, uz predstavu i veselu atmosferu te podjelu darova djeci od 2 do 6 godina starosti. Sveta misa u kapeli sv. Nikole održat će se u 17 sati, nakon koje počinje dječji program pred crkvom.

Idući vikendi razveselit će najmlađe koje očekuje bogat program u razigranom adventskom šatoru u parku Rupa iza Interpretacijskog centra DUBoak koji će biti praćen prigodnom ugostiteljskom ponudom te prodajnom ponudom školske zadruge. U subotu, 9. prosinca u 15 sati djecu očekuju brojne plesne skupine te DJ, dok će u nedjelju, 10. prosinca, s početkom u 15 sati dječju maštu razigrati pripovjedačica Margareta Peršić te zatim sve mudre umove vrtoglavo pokrenuti Morana Zibar u posebnom pub kvizu namijenjenom školarcima. U posebnom kutku šatora djecu očekuje pravo božićno iznenađenje…

Da se odrasli ne osjećaju zaboravljenima, Morana Zibar, s početkom u 19 sati održat će pub kviz za najhrabrije odrasle, nakon kojeg fešta se nastavlja duboko u noć uz nastup DJa.

Dječja događanja nastavljaju se u subotu, 16. prosinca kada će se u šatoru, s početkom u 15 sati održati sportske igre u realizaciji Karate kluba Krk Croatia, dok se u nedjelju, 17. prosinca u 15 sati sprema posebna dječja poslastica i to koncert šašavih ŠČumjetnika Mrleta, Ivanke i njihovih Kišnih razdraganaca.

Usred adventa najavljujemo veliko događanje za sve obožavatelje lika i djela pokojnog Olivera Dragojevića – koncert Tragom Olivera održat će se 15. prosinca u školskoj sportskoj dvorani s početkom u 19h. Karte za koncert moći će se kupiti u Interpretacijskom centru DUBoak, u sustavu Eventim te na ulazu u sportsku dvoranu neposredno prije početka koncerta.

Interpretacijski centar DUBoak poziva djecu na likovnu radionicu i ukrašavanje u subotu, 16. prosinca u 11 sati, dok se za petak, 22. prosinca najavljuje Fešta od bakalara koja će se održati ispred Centra uz nastup grupe Dellboys i folklora Kulturno umjetničke udruge Dubašnica.

Nakon završetka adventa, kraj 2023. godine obilježit će se tradicionalnim koncertom u župnoj crkvi sv. Apolinara 30. prosinca u 18:30 sati.

Svakako treba napomenuti da će se tijekom adventa brojni lokalni ugostitelji uključiti u program svojom bogatom ponudom, mladi u Milovčićima ponovno 9. prosinca najavljuju svoj program Adventa na Gulinu, a 18. prosinca održat će se i školski božićni koncert.

U nadi da će brojni posjetitelji potražiti čaroliju lampica i sudjelovati u ponuđenom programu, Malinska svoju adventsku priču nudi svim ljudima koji se unatoč zimi i hladnoći žele utopliti u adventskom iščekivanju najvećeg kršćanskog blagdana.

error: Content is protected !!