Odlična posjećenost Noći muzeja u Vrbniku

Projicirale su se fotografije i video-materijali mesopusnih događanja od prije 20-ak godina, što je posebno privuklo interes posjetitelja

Noć muzeja ovoga je petka u Vrbniku održana uz vrlo dobru posjećenost, u programu u organizaciji članova Vrbničkog kulturnog društva Frankopan.

“Iako nemamo muzeja, tradicionalno smo se uključili u ovaj događaj i od Doma na Škujici napravili muzej. Glavna kustosica ovogodišnjeg postava bila je Željka Dobrinčić. Izloženi su sadržaji vezani uz neke prethodne vrbničke Noći muzeja te tema poput mesopusta, sportaša i glazbenika u Vrbniku, obrazovanja žena, znamenitih ličnosti poput Dinka Vitezića, Dragutina Parčića, Ivana Feretića, Savke Zahije do prezentacije vrbenskih običaja”, pojašnjava Dina Valković, članica VKD Frankopan.

Također, izložene su i naslovnice i rubrike iz časopisa Vrbničkih vidika, a uz niz drugih tema, prezentirani su i vrbnički umjetnici s po nekoliko radova. Projicirale su se fotografije i video-materijali mesopusnih događanja od prije 20-ak godina, što je posebno privuklo interes posjetitelja.

Za sve koji nisu stigli “uhvatiti” Noć muzeja, postav se može pogledati i ove nedjelje od 12 do 13 sati.

error: Content is protected !!