Watu wa Afrika: U Kući dubašljanske baštine otvorena impresivna izložba Ive Znaor

Kao i publiku, i autoricu je očarala nama teško zamisliva kultura, običaji i način života naroda i plemena ovih nama egzotičnih krajeva, stoga već odrađeni posjeti Africi Ivi sigurno neće biti i posljednji

U sklopu Malog kulturnog ljeta u Kući dubašljanske baštine u Bogovićima ove je subote otvorena  izložba fotografija Ive Znaor pod nazivom “Watu wa Afrika”.

Impresivne, emotivne, dojmljive – fotografije, ali i dva nagrađivana kratka filma snimljena na Ivinim putovanjima Tanzanijom, Etiopijom i Namibijom pričaju neke egzotične, neobične priče i bez obzira na odabrani stil, tehniku ili fotografsko predznanje, teško ikoga ostavljaju ravnodušnima.

“Watu wa Afrika ili prevedeno sa swahilija – „Ljudi Afrike“ priča je o mom šestomjesečnom putovanju po Tanzaniji, Etiopiji i Namibiji. U potrazi za istinom i našim podrijetlom, put me je odveo do izvanrednih mjesta. Nevjerojatna priroda i, za nas, neki neobični ljudi. Od Masai i Hadzabe plemena u Tanzaniji, domoroca Južne Etiopije – Mursi, Hamar Karo i Dassanech pa sve do Namibije i Himba plemena. Zabilježila sam način života koji se nije promijenio tisućama godina, plemenske ceremonije poput bičevanja žena i skakanje preko bikova”, pojasnila je Iva u najavi izložbe, a svoje je dojmove na otvorenju izložbe podijelila i sa svima zainteresiranima.

Kao i publiku, i autoricu je očarala nama teško zamisliva kultura, običaji i način života naroda i plemena ovih nama egzotičnih krajeva, stoga već odrađeni posjeti Africi Ivi sigurno neće biti i posljednji. Sudeći po reakcijama publike, bez sumnje će mnogi Dubašljani s radošću dočekati i neku novu, sljedeću priliku za susret s Ivinim impresivnim foto zapisima.

 

error: Content is protected !!