Vjekoslav Žužić (i) ove godine službeno ima najbolji pršut!

U Kući krčkog pršuta Žužić u Vrhu ovoga je tjedna i službeno proslavljena nova šampionska titula, uz brojne goste i, naravno, zvijezdu dana – nagrađeni pršut

Vjekoslav Žužić (i) ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu. Za titulu najboljeg natjecao se s još 12 proizvođača istarskog, drniškog i dalmatinskog pršuta, koji su ove godine poslali uzorke na ocjenjivanje. Žužić je šampion bio i prije dvije godine u Splitu, kada je također oduševio stroge ocjenjivače i zahtjevne ljubitelje ove iznimno cijenjene hrvatske delicije.

U Kući krčkog pršuta Žužić u Vrhu ovoga je tjedna i službeno proslavljena nova šampionska titula, uz brojne goste i, naravno, zvijezdu dana – nagrađeni pršut. Bila je to prilika i da gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić uruči najboljem krčkom pršutaru Vjekoslavu Žužiću posebnu plaketu Grada Krka.

Zanimljivo je da je nova titula na Žužićevu adresu stigla točno devet godina nakon što je u travnju 2015. godine upravo krčki pršut Žužić postao prvim hrvatskim proizvodom na razini EU s oznakom zaštićenog zemljopisnog podrijetla.

Inače, u Zagrebu su se zlatnom medaljom okitili dalmatinski pršuti Voštane i Mesna industrija braća Pivac, istarski pršuti Pisinium i Dujmović te drniški pršut Bel-Cro.

Srebro su osvojili istarski pršuti Pruštane i stancije Buršić i Jelenić, dalmatinski pršuti Kulina Nova Sela i Smjeli te drniški pršut Drniških delicija Maran, a broncu dalmatinski pršuti Barić-Opskrba Trade i MIK Lukin.

Za poseban doprinos pršutarskoj industriji dodijeljena su dva priznanja, Vladi Prančiću, vlasniku pršutane Smjeli čiji se dalmatinski pršut okitio s najviše šampionskih titula na ovom natjecanju te Hrvatskoj gospodarskoj komori koja intenzivno radi na promociji hrvatskih zaštićenih pršuta te edukaciji proizvođača.

Foto: Anto Magzan

 

error: Content is protected !!