VIRTUALNA IZLOŽBA “U svijetu likovnih umjetnika”: Velika djela kroz oči bašćanskih mališana

“Radovi su nastali po uzoru na slikarski rukopis riječke umjetnice Mirne Sišul i Pabla Picassa (kubistički portret), a jedna od slika je nastala po uzoru na slikarski rukopis Ede Murtića. Veselimo se nastavku i sljedeće godine”, kaže učiteljica Helena Karabaić

“U svijetu likovnih umjetnika”, međunarodni e-Twinning projekt koji potiče likovno stvaralaštvo, istraživanje, maštovitost i dječju znatiželju, tijekom cijelog drugog polugodišta ove školske godine okupirao je prvašiće u produženom boravku područne škole Baška i naposlijetku iznjedrio vrlo kvalitetne likovne radove najmlađih bašćanskih školaraca.

Riječ o projektu čije su autorice učiteljice razredne nastave Nevenka Dimač i Sandra Vuk, a cilj mu je bio upoznati život, rad i djelo pojedinog umjetnika, te samostalno, u skladu s dobi i razvojem ostvariti vlastite likovne uratke, odnosno izražaje temeljene na osobnim dojmovima prikazanog umjetničkog djela.

15 učenika 1. razreda produženog boravka područne škole Baška pod vodstvom učiteljice Helene Karabaić upoznali su tako lik i djelo niza velikana svjetske i domaće umjetnosti. Našli su se na tom spisku Wassiliy Kandinsky, Pablo Picasso, Yayoi Kusama, Piet Mondrian, Mirna Sišul, Edo Murtić i Ted Harisson.

“Radovi su nastali po uzoru na slikarski rukopis riječke umjetnice Mirne Sišul i Pabla Picassa (kubistički portret), a jedna od slika je nastala po uzoru na slikarski rukopis Ede Murtića. Veselimo se nastavku i sljedeće godine”, kaže učiteljica Helena Karabaić.

Virtualnu izložbu radova malih Bašćana možete pogledati u nastavku ili OVDJE.

Powered by emaze

error: Content is protected !!