Vikend u prometu: 200 prekršaja, na Krku vozač s 1,99 promila vrijeđao policajce

Poslije ponoći 27. siječnja policija je na području otoka Krka zaustavila 36-godišnjeg vozača kojemu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,99 g/kg, a uz to je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 200 prometnih prekršaja.  Najviše je prekršaja prekoračenja brzine –  42, nekorištenja sigurnosnog pojasa  – 28, vožnje pod utjecajem alkohola – 20 te devet prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Zabilježeno je i pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 93 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 169 km/h zabilježena je 27. siječnja oko 14 sati na autocesti A6, kod  čvora Vrbovsko gdje se vozač osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 110 km/h.

Što se tiče alkohola izdvajamo nekoliko najvećih koncentracija:

U noći 28. siječnja na području Čavli 44-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka s koncentracija alkohola od 2,02 g/kg, prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u raskrižju u osobno vozilo, koje se kretalo iz suprotnog smjera.

Dan ranije, poslije ponoći 27. siječnja policija je na području otoka Krka zaustavila 36-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,99 g/kg, a uz to je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike tijekom njihova postupanja čime je osim prometnog, počinio i prekršaj iz domene javnog reda i mira.

Istog dana  oko 22.50 sati na krčkom području, nakon što se oglušio  na zvučne i svjetlosne znakove policije, zaustavljen je 48-godišnji vozač osobnog vozila, vinkovačkih registracijskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,09 g/kg te je zbog vožnje pod utjecajem alkohola i nepoštivanja znaka ovlaštene osobe prekršajno prijavljen.

Zbog počinjenja prometnih prekršaja policija  protiv prethodno navedenih vozača, nadležnim općinskim sudovima podnosi optužne prijedloge kojima se predlože da im se izreknu novčane kazne i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Osim ovih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 24 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

error: Content is protected !!