VIDEO Zimsko plivanje sve je popularnije: Svi na snijeg, Krčani u more

Natjecanja u zimskom plivanju održavaju se diljem svijeta, a nastavi li se ovaj ledeni trend i kod nas, možda jedno od njih uskoro stigne i u Hrvatsku.

Otok Krk, nedjelja, 10. siječnja. Temperatura zraka jedva 5 stupnjeva, temperatura mora koji stupanj više, u zraku miriše na snijeg. Za ostatak svijeta hladno, ali za one najhrabrije – idealno za odlazak na plažu.

Zimsko plivanje ili plivanje na niskim temperaturama aktivnost je koju u svijetu prakticira na tisuće ljudi, a sve ih je više i na Kvarneru, pa i otoku Krku. Jednog zimskog plivača ove nedjelje smo zatekli u Malinskoj, u opuštenom plivanju kao da je sredina kolovoza, a u pozadini se ne bijele vrhovi Učke. Skupina od 10-ak plivača okupila se na Badnjak i u Krku, a ispraćaji stare godine uz kupanje u moru posljednjih su godina tradicija i u Klimnu.

Zimski kupači redom ističu da je kupanje na niskim temperaturama izuzetno zdravo, za one koji imaju hrabrosti i to rade promišljeno uz pametnu pripremu. Natjecanja u zimskom plivanju održavaju se diljem svijeta, a nastavi li se ovaj ledeni trend i kod nas, možda jedno od njih uskoro stigne i u Hrvatsku.

error: Content is protected !!