VIDEO Prošli smo cestom Meja – Oštrovica: kako izgledaju obnovljene dionice, koliko se čeka?

Novi asfalt, širi kolnik, neutralizirani oštri zavoji, radovi na tek dva mjesta

Na zadovoljstvo brojnih vozača koji se spuštaju iz unutrašnjosti Hrvatske ka moru, s početkom turističke sezone otvorena je za promet dionica Meja – Oštrovica. Preko tjedna, do petka u 12 sati, promet se na dijelu dionice odvija naizmjenično, uz regulaciju semaforima. Prošli smo dionicom kako bi se uvjerili kako teče promet, kako izgledaju obnovljene dionice, koliko se čeka na semaforu.

Na dionici je tek jedan semafor, odmah na Meji. Čekanje ovisi o danu i terminu, no ništa posebno. Uglavnom se čeka po pet minuta. Kolone su duže prema jugu. Građevinari su prisutni na dva poteza, jedan se nalazi odmah na Meji, gdje su postavljeni semafori. I na još jednom zavoju pred Oštrovicu, gdje radovi ne ometaju prometu. Novi asfalt presvučen je gotovo od Meje do željezničkog prijelaza. I pred samu Oštrovicu cesta je potpuno obnovljena. Obnovljeni dio ceste Meja – Oštrovica nešto je sasvim drugo u odnosu na staru cestu. Novi asfalt, šira cesta, neutralizirani oštri zavoji.

Rekonstruira se sedam kilometara duga dionice državne ceste od Meje do čvora Oštrovica. Investicija koju vode Hrvatske ceste je vrijedna 45 milijuna kuna.

Autor: Anto Ravlić

error: Content is protected !!