VIDEO Novu rivu u Omišlju zapalila Vatra

Sinoćnji koncert na novoj Rivi uvod je u Ljeto u Omišlju i Njivicama, koje donosi raznovrsni program ispunjen melodijom, plesom i kulturnim sadržajem

Nova riva u Omišlju doživjela je vatreno krštenje uz koncert jednog od najpopularnijih domaćih pop rock bendova današnjice. Ivan Dečak u subotu je gostovao na koncertu Massima na krčkoj rivi, a već u nedjelju njegova je Vatra osigurala odlično raspoloženje na završetku Omišaljske regate.

Inače, koncert Vatre na novoj Rivi uvod je u Ljeto u Omišlju i Njivicama, koje donosi raznovrsni program ispunjen melodijom, plesom i kulturnim sadržajem. Program je podijeljen u šest glavnih kategorija: Koncerti, Tradicija, Festivali, Kultura, Ribarske fešte i Sportska natjecanja, a sve će se održavati na četiri glavne i cijelom nizu popratnih lokacija. „Ljeto u Omišlju i Njivicama“ će tako obuhvatiti otvorene prostore Place, Rive i Spomen parka u Omišlju te lokacije Lukobran, Ribarsku obalu i Placu u Njivicama.  Usporedni program odvijat će se na lokaciji Fulfinum-Mirine i to dobro poznate manifestacije Klasika na Mirinama i Antički dani.

Popis koncertnih događanja dug je i raznolik, očekuju nas akustične svirke, jazz tria, te koncert poznatih izvođača poput Vatre, Damira Kedže, Vjeka & Eni, Antonia Krištofića, Maria Battifiace i Karin Kuljanić, a odlična zabava se sprema i na novoj manifestaciji početkom kolovoza na Beer&Food Festivalu u Omišlju, uz nezaboravnu grupu Blu Vinil i Šajetu.

Uživanje u kazališnim predstavama pod vedrim nebom poseban je doživljaj. U kulturnoj ponudi Omišlja kazališna se umjetnost posebno ističe Festivalom Teatra Čavle-Omišalj. Predstave će se izvoditi naizmjence od 17. do 24. lipnja i to u prostoru drevnog Kaštela Grobnik i na trgu Prikešte u Omišlju, a u slučaju kiše i lošeg vremena predstave će se igrati u Domu kulture Čavle, odnosno u Društvenom domu u Omišlju. U Omišlju će se 20. lipnja održati cabaret Ecije Ojdanić Vla Vla Vlajland, 21. lipnja predstava Uvijek će nam ostati ljubav u kojoj glume Jelena Miholjević  i Dražen Čuček, a zatvaranje festivala održat će se 24. lipnja nakon izvrsne komedije Dekorater u kojoj glume Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić.

Ovogodišnji, jubilarni 5. Festivala sladoleda u Njivicama oživjet će cijelo mjesto u šarenim bojama, disko kuglama i posebnom, „sladolednom“ dekoracijom duž Ribarske obale i ispred Hotela Jadran. Tokom četiri dana, od 14. srpnja do 17. srpnja očekuje vas odličan spoj glazbe i zabave – koncerti Gelato Sisters, Night Express benda, Matije Cveka & The Funkeinsteins te Infinity benda upotpunjenim bogatim popratnim programom.

error: Content is protected !!