VIDEO Malinskarski školarci i ove su godine pripremili humanitarni kalendar i Božićnu priredbu!

“Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima koji su sudjelovali u projektu i omogućili ostvarenje ovog vrijednog pothvata. Zahvaljujemo i svima koji su nas podržali na bilo koji način! Želimo od srca blagoslovljene blagdane ispunjene zdravljem, mirom i ljubavlju!”

U Osnovnoj se školi Malinska-Dubašnica pred blagdane se obilježava poseban projekt u kojem rado sudjeluju svi učenici i učitelji škole uz veliku podršku ravnateljice Nedeljke Turčić. Ove godine jedanaesti po redu, projekt obuhvaća izradu kalendara humanitarnog karaktera i Božićnu priredbu.

Tema ovogodišnjeg kalendara je glagoljsko slovo s obilježjima mjeseca kojeg obilježava. Naše staro pismo uvijek je nadahnuće mnogih kreativnih uradaka, naročito likovnih radova. Ocjenjivački je sud pod vodstvom učitelja likovne kulture Predraga Znaora imao tešku zadaću među mnogobrojnim ostvarajima odabrati one najbolje.

“Sedamnaest radova našlo je svoje mjesto u kalendaru.  Gospodin Nikola Turčić, upravitelj  tvrtke Mikić grupa, i ove je godine najuspješnije učenike nagradio prigodnim poklonom. Osim toga, novčanu pomoć tvrtka donira za tiskanje kalendara. To školi omogućava da cijeloj lokalnoj zajednici predstavi rad učenika, ali i učenicima pruži primjer kako se zajedničkim trudom i radom može nekome pomoći. Novac od prodaje kalendara prikuplja se za potrebe obitelji učenika naše škole kojima je pomoć potrebna. Svi zainteresirani mogu se javiti u školu i svojom donacijom dati podršku, a kao zahvalu dobit će originalni kalendar za iduću godinu”, kažu iz škole.

“Božićna priredba je oduvijek bila središnji događaj u našoj školi pa smo tradiciju nastavili u nešto suvremenijem tonu snimivši video uradak. Temi glagoljskog slova dali smo i zvuk pa je zadaća bila prikazati bogatstvo čakavskog narječja. Mali čakavčići dali su svoj doprinos u plesu, recitaciji i igrokazu. Video uradak može se pogledati na YouTube kanalu naše škole.

Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima koji su sudjelovali u projektu i omogućili ostvarenje ovog vrijednog pothvata. Zahvaljujemo i svima koji su nas podržali na bilo koji način! Želimo od srca blagoslovljene blagdane ispunjene zdravljem, mirom i ljubavlju!” kažu iz Osnovne škole Malinska – Dubašnica.

error: Content is protected !!