VIDEO Krčkim mostom ponovo u oba smjera

Glavnina radova je dovršena, što će osobito obradovati otočane koji su više od 8 mjeseci svakodnevno strpljivo čekali na semaforima s obje strane mosta

Krčkim se mostom danas, nakon više od pola godine, ponovo prometovalo u oba smjera. Iako su u rano poslijepodne semafori još uvijek radili a promet se odvijao samo jednom prometnom trakom, izazivajući pritom kolonu koja je sezala i do kružnog toka na kopnenoj strani, već koji sat kasnije otvorena je i druga prometna traka.

Opsežni radovi prve faze sanacije mosta započeli su 15. rujna 2020. godine a prema službenim informacijama Hrvatskih autocesta i HAK-a trebali bi biti dovršeni do 05. lipnja, iz čega proizlazi da su eventualna zatvaranja još moguća do kraja sljedećeg tjedna. No, glavnina radova je dovršena, što će osobito obradovati otočane koji su više od 8 mjeseci svakodnevno strpljivo čekali na semaforima s obje strane mosta.

Ukupno trajanje radova predviđeno je kroz 2 godine, pri čemu će se tijekom razdoblja pojačanog prometa u turističkoj sezoni omogućiti odvijanje prometa u punoj širini kolnika bez izvođenja radova.

error: Content is protected !!