[VIDEO] Krčki vatrogasci slave 45. rođendan; posao im nikada nije bio zahtjevniji

U intervencijama tijekom 2022. godine ukupno je utrošeno 1.221 sati rada vatrogasaca, uz preko 1500 sati obuke godišnje, kako bi bili spremni adekvatno reagirati u najkraćem roku, i u najtežim okolnostima

Područna vatrogasna zajednica otoka Krka ove godine obilježava velikih 45 godina rada i postojanja. Tim povodom, u suradnji s timom Bodulija.neta, snimljen je promotivni video uradak kako bi građani bolje upoznali otočne vatrogasce, te kako bi se predstavio njihov rad kako u kriznim situacijama, tako i tijekom brojnih vježbi, edukacija i priprema.

Prošla, 2022. godina u povijesti vatrogastva na otoku Krku ostat će nažalost upisana kao rekordna, s odrađene čak 398 intervencije. Od toga je JVP Grada Krka odradila 270 samostalnih intervencija, 46 intervencija uz podršku DVD-a te su 82 intervencije DVD-i odradili samostalno.

Zabilježena su čak 42 požara otvorenog prostora, pri čemu je opožarena površina od čak 8,99 hektara ili 89.953 četvornih metara. Pritom treba spomenuti i silovite bujične poplave na području Općina Malinska – Dubašnica i Dobrinj, ali i poplave u gradu Krku krajem 2022. godine.

U intervencijama tijekom 2022. godine ukupno je utrošeno 1.221 sati rada vatrogasaca, uz preko 1500 sati obuke godišnje, kako bi bili spremni adekvatno reagirati u najkraćem roku, u najtežim okolnostima.

Krk raspolaže sa ukupno 146 članova DVD-ova plus 22 vatrogasca JVP Krk. U svakom trenutku, za slučaj potrebe, na terenu se u najkraćem roku može skupiti minimalno 50-ak vatrogasaca. Koliko je to važno, pokazalo se među ostalim i lani prilikom požara u Baški, kada je u nepunih sat vremena 25-30 vatrogasaca na terenu uspješno plamen stavilo pod kontrolu.

Uz sva ostala zaduženja, uslijed velikih suša krčki vatrogasci lani su pomagali i stočarima i lovcima u punjenju lokvi za napajanje životinja, osobito na teže pristupačnim područjima.

Kako izgledaju obuka i intervencije krčkih vatrogasaca možete vidjeti u video prilogu.

error: Content is protected !!